Közeleg a kriptotél vége? Beindult a Bitcoin és az Ethereum

Az előző két hét jelentős hozamot hozott a kriptokereskedőknek. A Bitcoin mindössze két hét alatt 27%-ot erősödött, egészen a több hónapja nem látott 20,000 dolláros árfolyamszintig.

Ez a trend szinte azonnal magával is húzta a teljes szektort, és a legnagyobb érmék – így az Ethereum is – hasonló teljesítményt ért el.

Mielőtt megvizsgálnánk, hogy mire számíthatnak a befektetők, érdemes áttekinteni, hogyan jutottunk el idáig.

Kriptoszektor áttekintés

2022 nem volt könnyű év a szektor számára. Kezdve egészen a globális eseményektől, a Terra összeomlásán keresztül, egészen a kriptotőzsdék csödjéig, számos esemény kezdte ki a befektetők bizalmát.

Hosszadalmas lenne ezekre részletesen kitérni, az azonban egyértelművé vált, hogy a piacnak szüksége van egy szigorúbb szabályozási rendszerre. Ezzel kapcsolatban még egyelőre csak találgatni lehet, azonban az biztos, hogy az FTX-botrányt követően napirendre kerül, hogy a kriptoszektort, a klasszikus részvényekhez hasonlóan felügyeljék.

A tavalyi év során a teljes kriptoszektor összezsugorodott. Míg az „értékállóbb”, nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező érmék 60-70%-ot veszítettek értékükből, addig a kisebb érmék 90-99%-ot.

2023 eleje – beköszönt a kriptotavasz?

A legnagyobb változást egyértelműen az amerikai gazdasági adatok jelentették az előző néhány hét során. Egy válság akkor kezd súlyosbodni, amikor a munkanélküliségi adatok romlanak.

Ezeket a számokat figyelve, viszonylag magabiztosan meg lehet állapítani, hogy egy ország gazdasága mire számíthat. Mivel az amerikai jegybank (FED) legutóbb javuló tendenciáról számolt be, illetve a CPI (fogyasztói árindex) adatok is a vártnál kicsit kedvezőbben alakulnak, sokan úgy vélik a válságnak hamarosan vége. Ezzel kapcsolatban biztosat csak február elején tudhatunk majd, viszont a vártnál egy alacsonyabb kamatemelés – 50 pont helyett 25 pont – a jegybank részéről a válság végét jelezné.

A javuló tendencia hatására a befektetők is bátrabbak és népszerűbbé válnak az olyan volatilis termékek is, mint a kriptopénzek. A Bitcoin esetében egyértelműen erről van szó, hiszen a BTC egyedül, közel akkora piaci kapitalizációval rendelkezik, mint a teljes szektor összesen.

bitcoin arfolyam jan 17

Az Ethereum árfolyamának esetében viszont nem kizárólag piaci trendekről beszélhetünk. A tavalyi „the merge” -t követően a fejlesztők számos fejlesztésbe kezdtek bele. Ezek többnyire a merge során lefagyasztott érmékre, illetve a hálózat stabilitására vonatkoznak.

Bár a fejlesztések hatását először majd csak márciusban fogják tapasztalni a befektetők, az Ethereum árára már most jelentős hatással vannak a fejlesztések.

A várható árfolyammal kapcsolatban a Bitcoin esetében két fontos szintet kell megkülönböztetni rövid távon. Az MACD (mozgóátlag konvergencia divergencia) és az RSI (relatív erősségi index) indikátorok alapján, amennyiben az érme képes kellő erőt gyűjteni a mostani 20,000 dollárnál, abban az esetben akár már januárban láthatjuk a BTC árfolyamát 23,000 dollár magasságában. Az eddigi lendületet elnézve erre minden esély meg is van.

Amennyiben az érme kiesik a mostani támogatási szintből, abban az esetben viszont a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy valahol 18,000 dollárnál fog megállni.

Szintén az MACD és az RSI adatait vizsgálva az Ethereum esetében a legfontosabb ellenállási szint 1500 dollárnál van. Ha a befektetői bizalom kellően erősnek bizonyul, abban az esetben az árfolyam kimozdulhat a jelenlegi sávból és egészen a következő, 1650 dolláros szinting erősödhet.

Ellenkező esetben, vagyis ha a februári bejelentés a vártnál rosszabbul alakul, abban akkor az árfolyam 1400 dolláros árfolyamszintnél fog megállni.

Mire számíthat a piac?

Sorsdöntő kérdés lesz, hogy február elején mit fog bejelenteni a FED. Jerome Powell, a FED elnöke nem kizárt, hogy ki fog tartani a jegybank korábbi tervei mellett és folytatja az 50 pontos kamatemelést. Amennyiben így tesz, abban az esetben átmenetileg, biztosan vörösbe fog borulni a kriptoszektor.

Ellenkező esetében viszont szó szerint zöld jelzést küld a FED, és valószínűleg egy hatalmas rally fogja a kezdetét venni.

Mindezt figyelembe véve érdemes körültekintőnek lenni, azonban a jelenleg ismert adatok alapján úgy néz ki, egyre több okunk van a bizakodásra.

Kerüld ki a volatilis piacot!

Mivel biztosat még nem lehet tudni, ezért érdemes lehet olyan projekteket is megvizsgálni, amik nincsenek kitéve a piac szeszélyeinek. Az előértékesítések során vásárolt érmék ugyanis egészen a listázásig képesek megtartani az árukat, majd a listázást követően jelentős profitot lehet velük elérni.

Írásunk végén bemutatunk egy forradalmi projektet, amivel a tárcádat úgy tudod felhizlalni, hogy közben egy egészségesebb és sportosabb életmódra váltasz.

Fight Out – a legjobb befektetés egy kiszámíthatatlan piacon

A Fight Out egy előfizetési rendszerben működő move-to-earn (M2E) fitneszalkalmazás és edzőteremlánc. Hála a projekt innovatív jellegének, a befektetők nem győznek eleget vásárolni a natív, ERC20 FGHT érmékből.

Miután december végén elindult az előértékesítés, közel 2 millió dollár értékben sikerült eladni a tokenekből, amihez a befektetők január első hetében további 1 millió dollárt tettek. Az előértékesítés összesen 2 szakaszból fog állni. A jelenleg is tartó elsőben egy érmét 0.0166 USDT-ért lehet megvásárolni, azonban a másodikban már kétszer ennyiért lesz elérhető az FGHT.

fightout jan18

FGHT token vásárlása

Miért érdemes csatlakozni az előértékesítéshez?

Befektetni még azoknak is érdemes lehet, akiknek nem szívügye a testedzés, mivel az április 5-i listázásra, a most beszerzett érmékkel 100% hozamot lehet elérni. Ez azonban nem minden, amiért ennyire népszerű a Fight Out.

A fejlesztők tervei szerint ugyanis 2023 első felében elérhetővé fog válni a Fight Out mobilalkalmazása. Ezen keresztül számtalan előre felvett, illetve élő edzéseken vehetnek majd részt az előfizetők. Lehetőség lesz jógázni, bokszolni, súlyzós edzéseket, vagy Hiit edzéseket csinálni.

Ezen túl várhatóan 2023 végén meg fogja nyitni kapuját az első Fight Out edzőterem is, amit később másik 19 terem fog követni. Ezekben a termekben lehetőség lesz az összes edzőgépet használatba venni, találkozni a Fight Out elitsportolóival és vásárolni az egészségbárban.

fightout_ambassadors-hun

A Fight Out egyik legizgalmasabb részét képezi az ökoszisztéma belső valutája, a REPS. A REPS nem blokklánc-technológiát használ, és elsősorban különböző edzések után, illetve versenyek teljesítésével lehet beszerezni.

A REPS pontok a platform piacterén keresztül beválthatók különböző digitális vagy valós ajándékokra, de akár előfizetésre is átválthatjuk a REPS pontjainkat.

Érdemes csatlakozni!

Aki úgy dönt, beszáll a támogatók közé, nem fog csalódni. A vásárolt FGHT érmékért cserébe – a befektetett összegtől függően – akár 50% extra érmét is lehet kapni. Ha kellően nagy mértékben vásárolunk belőlük, illetve azokat 24 hónapra lekötjük, abban az esetben máris megkapjuk az 50% extra FGHT-t.

Szintén a vásárlás mellett szóló érv, hogy az előértékesítés lezárását követően egy szerencsés befektető, aki legalább 250 dollár értékben vásárolt az érmékből, 250,000 dollárnyi FGHT érmében fog részesülni.

A csapat tervei szerint az előértékesítés legkésőbb március 31-én fog lezárulni, és a listázás pedig április 5-én veszi majd kezdetét.

Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a Fight Out magyar nyelven is elérhető weboldalára.

FGHT token vásárlása