Mi a közösségi média jelentősége a kriptopénzek világában?

Nem meglepő, hogy a közösségi média jelentősége a kriptopénzek világában megkérdőjelezhetetlen. De vajon továbbfejlődhet még ez az együttműködés?

A közösségi média életünknek egyre jelentősebb részét alkotja, és létezése a kriptopénzekre is egyedülálló hatást gyakorol. Hiszen a bitcoin értékének nagy része is abból fakad, hogy az internet világában milyen szerepet szánunk neki. A közösségi média térnyerésével a Facebook, Twitter, fórumok, IRC (internet relay chat) is hozzájárultak a bitcoin sikeréhez.

A bitcoin első megjelenésekor sokan levelezőlistákon vagy fórumokon (mint például a Bitcointalk.org) beszélgettek róla. Ezek az online érintkezések voltak sokak számára az első tapasztalatok a bitcoinnal kapcsolatban.

Még Satoshi Nakamoto is ezeket a platformokat használta a korai használók iránymutatására és a hálózat fenntarthatóságának megvitatására. Így váltak ezek a közösségi média hotspotok a bitcoin táptalajává.

Az első vásárlás – két pizza kiszállítása 10 ezer bitcoinért cserébe – is egy fórumon történt. Ezeken az oldalakon kezdték meg a felhasználók a bitcoinnal való kereskedést, új ötletek bevezetését és a technológiai innovációk terjedésének elősegítését.

Az első vásárlás – két pizza kiszállítása 10 ezer bitcoinért cserébe – is egy fórumon történt.

A közösségi média jelentősége a kriptopénzek világában napjainkban

Manapság a bitcoin egy globális jelenség, amelynek felíveléséről szinte az összes közösségi médiában tájékozódhatunk. Minden nap rengeteg felhasználó használja a kriptopénzek megvitatására a Facebookot, Twittert vagy Redditet.

Azonban már nem csak alulról jövő kezdeményezésnek tekinthető a közösségi média használata. Fejlesztői csapatok és különféle kriptopénz projektek is üzemeltetnek közösségi média profilokat: a Slack vagy a Telegram lett bitcoin fejlesztők, altcoin csapatok és bitcoin vállalkozások egyik legfőbb kommunikációs eszköze.

Ki kell emelnünk a Redditet, amely már évek óta a kriptopénzek világának egyik legjelentősebb platformja. A felhasználók a napi híreken túl kevésbé mainstream információkkal is találkozhatnak, mivel a kriptovilág hírei folyamatosan érkeznek a Reddit csatornáin keresztül is.

Azon túl, hogy a közösségi média szereplői a híroldalakhoz hasonlóan befolyásolhatják például az árfolyamokat vagy egyfajta ellenőrző hatáskört is betölthetnek, még egy fokkal közelebb került a kriptovilággal való ötvözésük.

Létezik ugyanis néhány közösségi média applikáció, amely kriptopénzzel honorálja az információ terjesztését. Ezek közül figyelemre méltóak a Steemit, Synereo és a Yours Network, amelyek idővel akár a jelenlegi óriásvállalatokat is leválthatják az információ átadásának piacán.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.