Központi nyilvántartásba vennék Németországban a kriptovállalkozásokat

Központi regisztert hoznának létre Németországban a blokklánc technológia és a digitális eszközök nyilvántartására, hogy így szabályozzák az ágazatot és védjék a befektetőket, jelentette pénteken a Reuters.

A német igazságügyi és pénzügyminisztérium által asztalra tett hétoldalas dokumentum szerint a regiszterre a visszaélések megakadályozása és a befektetők védelmében érdekében van szükség.

Ez lenne az első lépés az egységes blokklánc stratégia kialakításában, amit Angela Merkel konzervatív CDU pártja és a balközép SPD még 2018 márciusban elfogadott. A miniszterek azonban nyitottak a tervezet újratárgyalására a szektor és a közvélemény reakciója után.

A javaslat egyben könnyítéseket is tartalmazna és eltörölné azt a feltételt, hogy a pénzügyi eszközöknek a befektetők által megvásárolhat fizikai fedezettel kell rendelkezzenek.

A Reuters értesülése szerint a jelenlegi tervezet csak az elektronikus kötvényekre vonatkozna, és a digitális részvényeket csak később adnák hozzá.

A Német Szövetségi Köztársaság kormánya nem sokkal korábban jelentette be, hogy 2019 közepéig egységes blokklánc stratégiát kíván bevezetni. A stratégia kidolgozása a BMWI, azaz a német gazdasági minisztérium feladata lesz, de a munkában más minisztériumok is szerepet kapnak.

A törvényhozók elsődleges feladata az irányelvek megalkotásakor a blokklánc alapú digitális kötvényeket vásárló befektetők legális védelme lesz. A minisztérium szerint az egyik megoldás az lehetne, ha csak intézményi befektetők lesznek jogosultak befektetni a digitális eszközökbe.

Németország második legnagyobb tőzsdéje, a Börse Stuttgart Group, a múlt hónapban indította útjára mobilos kriptokereskedési platformját, a Bisont. A BitBond bitcoin hitelezési platform szintén a hetekben kapott engedélyt, elsőként az országban, a BaFin pénzfelügyeleti hatóságtól, hogy részvénytoken értékesítést folytasson le.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[/su_column]
[/su_row]