A Kraken feje szerint a bitcoin elérheti az 1 millió dollárt is

A Kraken vezetője, Dan Held 2013 óta foglalkozik kriptovalutával. A Cointelegraph-nak adott legutóbbi interjújában 1 millió dolláros bitcoin (BTC) árat prognosztizált és az altcoinokról beszélt.

Held szerint mindenkinek bitcoinnal kellene foglalkoznia, és fel kellene hagyni az altcoinokkal való kísérletezésnek. A kriptotérben jártas fiatalember úgy fogalmazott, hogy a bitcoin hamarosan egy unalmas eszköz lesz, mivel a jövőben nem lesz már olyan volatilis, mint most. A Kraken feje úgy véli, hogy a bitcoin valójában digitális arany, amely piaci kapitalizációja elképesztő mértékben fog növekedni.

A bitcoin nagyon unalmas lesz. Az unokáink majd azzal jönnek, hogy ‘nagyapa, nagyi, csak a bitcoinról hallok. Mindenkinek van bitcoinja.’ Vagyis, ki érdekel? Mint egy unalmas befektetés. Olyan ez, mint a készpénz.”

“A blokklánc technológia szar”

Held bitcoinba vetett hite megrendíthetetlen. Bár ő már látta az évek során, hogy mennyire ingadozik a bitcoin ára, mégis nettó vagyonának 90%-át bitcoinban tartja. Az, hogy nem hajlandó diverzifikálni portfólióját, abból a meggyőződéséből fakad, hogy a blokklánc technológia csak a bitcoin számára hasznos.

Satoshi szándékosan épített blokklánc technológiát a bitcoin létrehozásához. A blokklánc tech szar. Szörnyű. Olyan sok kompromisszumot kell kötni, hogy a bitcoin felépítésén kívül minden másra hiábavaló.”

Held ezenfelül azt is hozzátette, hogy szerinte az altcoin csak egy kísérlet, amellyel azt akarják többen bizonyítania, hogy a blokklánc technológia a bitcoinon kívül másra is használható.