Kraken vs Bloomberg – a kriptotőzsde szerint pont a Bloomberg manipulálta az árfolyamokat

Frappánsan vágott vissza Kraken a Bloomberg hétvégi cikkére, mely szerint a kriptotőzsde manipulálta a Tether árfolyamokat.

Akkor most ki is manipulálta az árfolyamokat?

A kriptopénz tőzsde egy cikkben reagált a Bloomberg által felhozott hétvégi vádakra. A hírmogul szerint a Kraken a Tether árfolyamokat botok segítségével manipulálta. A Kraken személyes sértésnek vette dolgot és most egy, az oldalán kiadott nyilatkozatban vágott vissza.

A Kraken szerint ugyanis a cikk meglehetősen hiányos, logikailag nem állja meg a helyét – sőt, arcátlanul idéz több írótól is. Szerintük azonban a Bloombergnek is van vaj a füle mögött. Az ellenvád ugyanis az, hogy a Bloomberg a határidős árfolyamokat szerette volna manipulálni a kiadott cikkel.

A kripto tőzsde hétfői nyilatkozatában ez áll.

„Ha már piaci manipulációról beszélünk a Bloomberg június 29-ei cikke tökéletes példája ennek. A második negyedév utolsó kereskedési napján ugyanis számos határidős ügylet jár éppen le. Ez igen jól jelzi a problémát.”

A Kraken feltehetőleg a CME határidős ügyletekre gondol melyek valóban június 29-én jártak le. A határidős ügylet során a kereskedők adott árfolyamon megállapodnak, hogy egy jövőbeli időpontban megveszik vagy eladják az adott terméket. A kripto tőzsde most arra utal, hogy a Bloomberg cikke miatt leeshetett a bitcoin árfolyam, ezáltal pedig aki shortolt, sokat kereshetett az ügyön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük