Alapok alapja: 1 milliárd dolláros kriptokockázati tőkealap indul

A Brevan Howard kockázati tőkealap milliárdos alapítója, Alan Howard olyan olyan kriptopénzt indít, mely a hagyományosan magas volatilitású piacon szeretne stabil befektetési hozamot kínálni.

A kriptopénz befektetési platformot leginkább az intézményi befektetők számára találták ki, melybe több kriptopénz tőkealap is befektetett már, így lesz ez tulajdonképpen a kriptopénz szektor alapok alapja a Financial Times cikke szerint.

A kriptopénz szektor alapok alapja várhatóan több, mint 1 milliárd dollárnyi befektetést kezel majd.

Az Elwood Asset Management eszközkezelő – aki Howard személyes digitális vagyonát is kezeli – fog felelni az új alap létrehozásáért és működtetéséért. Kriptopénzeken túl olyan cégekbe fognak fektetni, melyek megfelelnek az Elwood szigorú átvilágítási követelményeinek is, hogy elkerüljék a bedőlésre hajlamos projekteket.

“A hagyományos befektetések területén nehéz teljesen elveszíteni a biztosítékként felajánlott eszközöket. Azonban a digitális világban egy pillanat alatt el lehet veszíteni a befektetést – például ha egy rossz bitcoin címre küldünk utalást.” – mondta Bin Ren, az Elwood blokklánc befektetésért felelős specialistája.

A tervezet szerint olyan cégekbe fog fektetni az alap, mely mind kockázat, mind likviditás és diverzifikáció szempontjából megfelel majd az ügyfelek igényeinek. A szolgáltatási díjért cserébe az ügyfelek egyedi portfólió összeállítást kaphatnak.

Az elmúlt időszak adatai szerint igencsak jövedelmezőek a hasonló kriptopénzes alapok a szektorban, mely már az év első féléve után 60%-os hozamot könyveltek el idén. Az Elwood eszközkezelő pedig járatos az iparágban, az ő nevükhöz fűződik ugyanis az Invescoval közösen indított blokklánc technológiai cégekbe fektető ETF is.