Az ex-Goldman alkalmozott szerint olyan most a kripto kereskedés, mint kezdetekkor a részvénypiac

A korábbi ex-Goldman munkatárs szerint a mai kripto kereskedés olyan, mint anno a vadnyugat volt a részvénypiacon.

Mai kripto kereskedés helyzete

Greg Tusar, a Goldman Sachs korábbi elektronikus kereskedésért felelős igazgatója a Bloombergnek adott interjút a kriptopénz piacról. Tusar jelenleg a Tagomi Holdings alapítója, egy olyan kerekedési cég, mely a digitális eszközök adás-vételével foglalkozik. Az interjúban Tusar a mostani kriptopénz piacot az elektronikus részvény kereskedés hajnalával hasonlította össze.

Olyan, mint mikor a részvényekkel kezdtünk el elektronikus úton kereskedni. Ebben a korai szakaszban sok lehetőség adódik, hogy nagyszerű cégeket hozzanak létre.

– mondta Greg Tusar.

Óvatosságra int a Goldman Sachs medvepiaci indikátora a részvénypiacokon

Véleménye szerint a kihívások, melyekkel a mai kriptopénz iparág néz szembe a letétkezelés és a nagy ügyletek végrehajtása. Tusar szerint jó példa erre az a helyzet amivel egy jómódú befektető néz szembe, ha mondjuk 10 millió dollár értékű bitcoint akar vásárolni. Jelenleg nincs olyan tőzsde, mely ezt az ügyletet végre tudná hajtani, pedig a 10 millió dollár értékű ügylet a részvénypiacon ma már nem is számít kirívóan nagynak.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi környezet tele van kihívással, optimistán áll hosszútávon a piachoz.

A digitális eszközök iránt hosszútávon egyre nő a kereslet. Az ügyfeleket segíteni kell abban, hogy megértsék a kriptopénzek és a blokklánc technológia felforgató hatását.

A medvepiacnak is megvannak a maga előnyei

A Tusar által alapított kriptovaluta startup, a Tagomi Holding épp a medvepiac közepén rajtolt, amikor egymás után jöttek az újabbnál újabb mélypontok. Azonban Greg Tusar szerint a medvepiacnak megvan a maga előnye is: az alacsony volatilitás.

Az alacsonyabb volatilitású időszakokban alacsonyabbak a tranzakciós költségek is, mely hosszútávon fontos tényezője a növekedésnek.

Emellett Tusar azt is hozzátette, hogy a jelenlegi piaci körülmények ellenére nincs nyomás a startupon a befektetői oldalról, mert mindenki hosszútávon tervez a kriptopénzekkel. Nem szabad egész nap az árfolyamokon csüngeni, sokkal inkább érdemes azokra a lehetőségekre fókuszálni, melyet az iparág egészében a jövőre tartogat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük