Kriptó-kriptó kereskedelmet indít a német Bitcoin.de piactér

A DASH és a Golem listázásával Németország legnagyobb kriptopénz piactere több mint 775 000 aktív felhasználóval, kriptó – kriptó BTC párokat vezet be, adta hírül március 29-én.

Az új kereskedési forma keretein belül a felhasználók direkt tudnak külső tárcáik között kriptóval kereskedni.

Eddig az oldalon csak euróban és dollárban lehetett banki átutalással kriptót fiatpénzre váltani és a tőzsde csupán mint kriptovaluta (bitcoin, ether és forkcoinok) letétkezelő és közvetítő vett részt a direkt tranzakciókban. A váltó egy Bitcoin.de ügylet során escrowba helyezi az eladó tárcáján található kriptót, és addig nem utalja át a vásárlónak, amíg a vevő nem konfirmálta, hogy átküldte az eladónak az euró/dollár ellenértékét.

A bitcoin.de platform ügyfélértékelő rendszere

A kriptó – kriptó bevezetés során az újonnan adott Golem és DASH fogja betölteni az euró szerepét: a felhasználó direkt kell átutalja a kriptót a vásárló külső tárcájába amiért a platformon tárolt bitcoinban kerül kifizetésre. A piactér nagy hátránya, hogy a banki átutalások lassúsága miatt átlagában sokkal lassan mennek végbe az ügyletek, amit a kriptó – kriptó kereskedelem bevezetése nagyban gyorsítani fog:

“A hagyományos tőzsdéken kriptopénz letétet kell elhelyezni a tőzsde tárcájában, ami 10 perc, de akár több órát is igénybe vehet. A [fél]direkt kriptó – kriptó kereskedelem bevezetésével az ügyfelek azonnal fogadhatják amint hozzáfértek a kriptóikhoz.” – olvasható a közleményben.

A bitcoin (BTC) párok mellett a későbbiekben ether (ETH) párok bevezetését is tervezi a tőzsde, továbbá keresztdevizaként listázni kívánja a jövőben a stellar (XLM), IOTA (IOTA), litecoin (LTC) és az Ethereum ERC20 szabványú tokenjeit is a Stellar blokklánc tokenjei mellett.

Utoljára 2018 novemberben írtunk a Bitcoin.de piactérről amikor is 100%-ban felvásárolta a Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH bankot és bejelentette, hamarosan bitcoin automaták terjesztésébe kezd Németországban.

Ha érdekel a kereskedés a Bitcoin.de piactéren, kérjük vess egy pillantást útmutatónkra.

Ha bitcoin automata üzemeltetésén gondolkodsz, akkor van egy ajánlatunk számodra.