Kripto-árfolyam elemző szolgáltatások

Ha valaki kriptovalutával foglalkozik vagy abba fekteti a pénzét, akkor az tudja hogy kockázatok is vannak. A kriptopénzek nem tartoznak az alacsony kockázatú befektetések közé. Minden különösebb előrejelzés nélkül hajlamos az értéke óriásit növekedni vagy csökkenni. Ezeket az értékváltozásokat még egy pénzügyi szakértőnek is nehéz előrelátnia, hát még az átlagembereknek. A legrosszabb dolog amit tehetünk az hogy a megérzéseinkre hallgatunk. Míg a legjobb megoldás az ha a befektetéseinket folyamatosan elemezzük és nyomon követjük. Ezekre szolgálnak a címben is említett szolgáltatások, amit kripto portfóliónak is neveznek. Mai témánkban ezekből fogunk néhány ígéretesebbet bemutatni. De, talán kezdjük a legfontosabb kérdéssel, szükségünk van-e nekünk erre?

Ahhoz hogy megtudjuk van-e szükségünk ilyen szolgáltatásokra, a legjobb az ha feltesszük magunknak az alábbi három kérdést.

 1. A bitcoinon kívül befektetek-e más virtuális valutában is?
 2. Van-e a birtokomban több különböző kriptovaluta?
 3. Találok-e olyan még nem népszerű virtuális pénzt amibe érdemes befektetni?

Ha ezekre a kérdésekre pozitív választ adtunk, akkor már szembesültünk azzal hogy mennyire nehéz a különböző valuták árfolyamának nyomon követése.

A különböző Excel-táblázatokból nehéz a pénzpiac változásainak nyomon követése és ez már elavultnak is számít. Ide már speciális szoftverre lesz szükségünk, tehát itt jönnek a képbe a kripto portfóliók. Most pedig következzen az öt legnépszerűbb portfólió bemutatása.

Kripto portfólió #1: Blockfolio

A Blockfolio az egyik legnépszerűbb árfolyamkövető szoftver. Előnye hogy ingyenes iOS és Android rendszerre is. Lehetővé teszi számtalan valuta értékének követését valamint különböző hírcsatornák megjelenítését. Az egyik leghasznosabb funkciója a figyelmeztetés. Ez akkor aktiválódik amikor egy valuta értéke elér egy bizonyos értéket, ezt az értéket a felhasználó állítja be. A figyelmeztetésnek köszönhetően minimalizálni tudjuk a veszteségeinket, ugyanakkor növekedhetnek a nyereségeink is. Az alkalmazás rendkívül testre szabható: a minket nem érdeklő információk megjelenítését kikapcsolhatjuk, jelszót állíthatunk be, éjszakai és nappali nézet beállítása stb. Egyetlen hátránya hogy a szerverei lassúak és az árak nem teljesen naprakészek.

Delta

A Blockfolio egyik legjobb alternatívája, köszönhetően annak hogy készítői számos hátrányt kiküszöböltek. Ezek közül a legfontosabb az hogy az alkalmazás és szerverei sokkal gyorsabbak, az árfolyam is pontos. Ezenkívül még egyéb szolgáltatásokat is tartalmaz.

 • Külön portfóliók kezelése.
 • Grafikonok és különböző piaci elemzések megjelenítése.
 • Adatszinkronizálás öt különböző eszközzel.
 • A Pro verzióban akár tíz portfólió kezelése.
 • 2000 különböző valuta nyomon követése.

A fejlesztők igen szűkszavúak az alkalmazás jövőbeli fejlesztésével kapcsolatban, de ígéretesnek tűnik a továbbfejlesztett riasztás funkció is. Az alkalmazás ajánlható minden olyan befektetőnek akik szeretnének kellő információval rendelkezni a pénzükről.

CryptoCompare

A CryptoCompare kripto portfólió és közösségi alkalmazás is egyben. A program mobil operációs rendszerek mellet webes felületen is működik. A kezelése kényelmes. Nézzük a legfontosabb funkciókat:

 • Megjegyzések létrehozása.
 • Részletesebb grafikonok.
 • Minden támogatott kriptovaluta nyomon követése.
 • Több portfólió kezelése.
 • Kockázatelemzés.

A CryptoCompare ingyenes, de a fejlesztése még béta fázisban tart ezért előfordulhatnak hibák is. A felhasználók szerint a webes felület jobb. Azonnali hozzáférést biztosít bármelyik eszközünk adataihoz. Létrehozhatunk nyilvános és privát portfóliókat amiket meg is tudunk osztani a többi felhasználóval. Akik még csak most ismerkednek a kripto-világgal azoknak csak ajánlani tudjuk.

Cryptopanic

A Cryptopanic nem egy mobilalkalmazás, hanem egy weboldal ami bármilyen eszközön futtatható. Kiválóan kombinálja a közösségi oldalak és a hírportálok tulajdonságait, valamint még a portfóliónkat is követhetjük. A minimalista kialakítás ne tévesszen meg senkit ez egy professzionális szoftver. A tulajdonunkban levő valuták árfolyamainak követése mellett az azokat érintő híreket is megtekinthetjük, valamint biztosítja a valutakereskedelem alapvető funkcióit. A megjelenített híreket szűrni tudjuk, sőt a Pro verzióban (9 $/hónap) még saját hírforrásokat is beállíthatunk. Még ha nem is a legjobb kripto portfólió alkalmazás még akkor is egy hasznos kiegészítő lehet a mindennapokban.

Cointracking

A Cointracking mobilalkalmazásként és webes felületként is elérhető. Itt nem csak a portfóliónk egyenlegét láthatjuk hanem olyan adatokat is amik segíthetnek meghozni a helyes döntéseket. Ez azokban a helyzetekben hasznos amikor vásárolni vagy eladni akarunk valamilyen virtuális valutát. Bár a felhasználói felület kissé elavultnak tűnik ezt a funkciók széles skálája próbálja ellensúlyozni. A program felületén az árfolyamok megjelenítésén kívül csatlakozni is tudunk a népszerű virtuális valuta váltókhoz is, ezáltal időt takaríthatunk meg. Néhány érdekesebb funkció:

 • Adószámítás.
 • Különböző pénzügyi tervek készítése.
 • Adatok importálása a népszerűbb tőzsdékről (Bitfinex, Binance, Bittrex stb.).
 • Kereskedelmi műveletek automatikus lebonyolítása.

A Cointracking elérhető ingyenes és fizetős változatban is és kezdő és haladó felhasználóknak is ajánlott.

Melyik kell nekem?

Ahhoz hogy eldöntsük számunkra melyik a legmegfelelőbb választás. Vegyük figyelembe az alábbi helyzeteket.

Helyzet Megoldás
Most fektetek be bitcoinba és szeretném tudni az aktuális árakat. Ehhez bármelyik kripto portfólió alkalmazás megfelel a legalapvetőbb funkciókkal.
Más pénznemekbe szeretnék befektetni ETH, Dash, Zcash, Litecoin stb. Olyan alkalmazást választjunk amelyik tudja követni az általunk kiválasztott pénznemet.
Nem csak befektetni akarok, hanem eladni és vásárolni is a profit érdekében. Olyan alkalmazást keressünk ami a rövid távú előrejelzésekre koncentrál.
Rövid távon akarok profitot elérni. Olyan alkalmazásra van szükségünk amely kiterjedt diagramokkal és előrejelzésekkel szolgál és ezáltal megkönyíti a döntéshozatalt.

Ha helyesen választunk portfóliót akkor az összes minket érintő információt megtaláljuk egy helyen és könnyebben tudunk hatékony döntéseket meghozni a befektetés és a profit termelésekor.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!