Kriptó tetkó az új divat

Egyre többen csináltatnak maguknak kriptovaluta témájú tetoválásokat.

A bőrünk alá férkőzött

Az elmúlt két év eseményei nagyban hozzájárultak a kriptovaluták, főleg a Bitcoin széles körű elterjedéséhez. Arra azonban senki se számított, hogy a kriptovaluták kiszabadulnak a walletokból és a tulajdonosaik bőre alá furakodnak.
Ahogy a divat világában úgy a tetoválások szerelmesei között is egymást követik a trendek. A minimalizmus és hiperrealista irányzat mellett most a kriptománia is betört a tetoválószalonokba.

Kutatómunka

A Crypto Head által kiadott beszámoló alapján 222%-kal nőtt a kripto témájú tetoválásokhoz köthető webes keresések száma a tavalyi év folyamán. A Google statisztikák mellett az Instagram hashtageket és különböző közösségi oldalak találatait is vizsgálták. Az általános “crypto tattoo” kifejezésre kerestek rá a legtöbbször, mintegy 1900 alkalommal, ezt pedig szorosan követte a “Bitcoin tattoo” 1600 kereséssel. A “Dogecoin tattoo” mindössze 700 esetben bizonyult érdekesnek (a végeredmények annál inkább), és az Ethereumra alig páran kerestek rá annak ellenére, hogy az még mindig a második legnépszerűbb és legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta.

És az elkészült tetkók

Az Instagrammon is nagyot mentek a kriptók, a #bitcointattoo és a #cryptotattoo is majdnem 1000-1000 posztban szerepelt. A #dogecointattoo-ról csupán 11 poszt született tavaly (ma is csak 13 találat van). Az #ethereumtattoo-ra is ugyanennyi posztot dob az oldal, viszont az ott bemutatott művek köröket vernek a Doge tetkókra. A Crypto Head vizsgálta még a Facebook és a Twitter oldalait is, és ott is hasonló arányban szerepeltek a digitális valuták.

Tovagyűrűző őrület

Az új őrület egészen meglepő helyekre is tovagyűrűzik. Azoknak, akik nem szeretnének végleg elköteleződni egy tetkóval a neten több helyen, köztük már az Etsy-n is kínálnak lemosható, átmeneti tetkókat.
Az NFT művészek is kiszimatolták az üzleti lehetőséget, de ők tokenként örökítik meg a klasszikus tetkókat. Az új tulajdonos aztán akár magára is varrathatja majd ezeket, és ezzel bekövetkezhet az első tattooception.