Végül minden alternatív eszköz hozamát legyőzi a Bitcoin állítja a Bloomberg elemzője

A Bloomberg elemzője szerint esély sincs rá, hogy idén legyőzze az arany a bitcoin szárnyalását. 

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

A jelenlegi gazdasági körülmények a bitcoinnak kedveznek

A FED 2018 óta először emelte az irányadó kamatlábat, de valószínűleg 2022-ben nem ez lesz az egyetlen ilyen lépése. További emelések várhatóak, ahogy az amerikai jegybank igyekszik majd harcolni az egyre előretörő inflációval. Szakértők azonban úgy vélik, hogy a mostani 25 bázispontos emelés egyáltalán nem lesz elég az elszálló árak megfékezésére.

Az ukrán-orosz válság során a kriptovaluták nagyon sok módon segítették az ukrán oldalt. Nem is csoda, hogy ezt tovább erősítendő az ukrán elnök épp a napokban írta alá azt a törvényt, ami legalizálta a kriptovalutákat az országban.

A Financial Times legutóbbi információja szerint már a héten elkezdődhet a vásárlás a salvadori bitcoin kötvényekből. A 10 éves, 1 millilárd dollár összegű bitcoin kötvény sokat segíthet El Salvador gazdaságának, amellyel az ország kimenekülhet végre abból az adósságspirálból, amelyben most van.

Az éves magyar GDP 6-szorosa: 330 billió forinton a Bitcoin piaci kapitalizációja

A Bitcoin minden alternatív eszköz hozamát kenterbe veri

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető nyersanyag-stratégája új, optimista előrejelzést adott ki a Bitcoin jövőjéről, amit a jelenlegi makropiaci trendek erősítenek.

McGlone emlékeztetett, hogy a Bitcoin a legutóbbi globális pénzügyi válság idején született. A most eljövendő infláció pedig végső soron elősegítené a Bitcoin igazi eszközosztállyá érését. Sőt, McGlone egyenesen azt állítja, hogy még az aranyat is meg fogja verni a hozamok tekintetében.

A Federal Reserve-vel, az inflációval és a háborúval szembenézve 2022 a kockázati eszközök visszaszorulása előtt állhat. Ez újabb mérföldkövet jelent a Bitcoin eszközcsoporttá válásában – írta.

„Nem valószínű, hogy a Bitcoin emelkedése megállna az arannyal szemben”

Szemléltetésképpen a mellékelt diagramot osztotta meg, ami a Bitcoin teljesítményét mutatja a többi eszközcsoporthoz viszonyítva.

Bitcoin felülmúlja az arany hozamát

McGlone azonban messze nem volt egyedül pozitív jóslatával a héten. Arthur Hayes, a BitMEX derivatív tőzsde korábbi vezérigazgatója legfrissebb cikkében határozott figyelmeztetést adott ki, hogy mi várható a globális pénzügyi piacokon.

„A világ legnagyobb energiatermelőjét [Oroszországot]– és azt a biztosítékot, amelyet ezek az erőforrások jelentenek – nem lehet egy pillanat alatt eltávolítani a pénzügyi rendszerből komoly, elképzelhetetlen és nem kívánt következmények nélkül” – mondta Hayes.

Végső soron azonban mind a bitcoinnak, mind az aranynak sokkal fontosabb szerepe lesz értéktárolóként, ahogy a dollár és az euró térnyerése alább hagy.

Ilyen körülmények között, a következő évtizedben az arany unciánként több tízezer dollár, míg egyetlen Bitcoin ára akár milliós nagyságrendű is lehet.

A bányászok megingathatatlanok, egyre csak felhalmoznak

A bitcoin hálózatának alapját adó bányászok aktuális hangulata mindig fundamentálisan fontos az árfolyam jövőbeli alakulását tekintve. A legfrissebb jelentések szerint a bányászok igencsak optimisták a bitcoin jövőjével kapcsolatban.

Az Arcane Research jelentése szerint a nyilvánosan jegyzett bitcoinbányászok folyamatosan terjeszkedési lehetőségeket keresnek, mivel 2022-ben azt tervezik, hogy még gyorsabban növelik a hashrátát, ami az egész hálózat kapacitását jelenti.

A cambridge-i Bitcoin áramfogyasztási index legfrissebb adatai szerint a globális hashráta 45%-a észak-amerikai bányászoktól származik. A tőzsdén jegyzett bitcoin-bányászok által közölt adatok szerint ez valószínűleg még tovább fog növekedni.

Jaran Mellerud, az Arcane Research elemzője elmondta, hogy a legtöbb nyilvánosan jegyzett bányász HODL stratégiát követ. Azaz mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kibányászott Bitcoinból minél többet megtartsanak.

Bitcoin bányászok növelik a kapacitásaikat

A Bitcoin árfolyam felfelé haladhat

Szűk csatornába szorult a bitcoin – felfelé vagy lefelé, de kitörés lesz a vége

A Bitcoin leszűkítette a konszolidációs tartományát, ami azt eredményezheti, hogy egy több hónapja tartott szintről törhet ki a BTC hamarosan.

A makroszintű jelek mellett több elemző technikai oldalról is emelkedést vár.

A népszerű Crypto Ed kereskedő esetében a következő néhány napban a 43 000 dolláros célzóna felé kell haladnia a bitcoinnak ahhoz, hogy felfelé törjön ki a csatornából. Ha ez nem következik be, az egyben a jelenlegi trend felbomlását is jelenti.

szükülő csatornában a btc

Elliot Wave hullámokat elemezte a 4 órás BTC/USD grafikonon, ahol megjegyezte, hogy a ciklus még mindig inkább lefelé halad és mindaddig így is marad, míg a 45 000 dolláros csúcs át nem töri. Ez megtörténhet akár további konszolidációs oldalazás után is. Igazából csak ekkor beszélhetünk arról, hogy érdemes long pozíciót felvenni.

A 45 ezer dolláros szint a kulcs a továbbiakhoz

Allen Au elemző szerint a BTC szintén a felfelé ívelés küszöbén áll, amint azt a technikai indikátorok is megerősítik. Egy növekvő párhuzamos csatornán belül zajlik jelenleg a kereskedés, ennek megfelelően az ellenállás 45 000 és 46 000 dollár között nyugszik, míg a támasz pedig 35 000 és 36 000 dollár között van. Ha sikerül a csatornából felfelé kitörni először a 49-52 ezer dolláros sávban állhat meg a BTC, majd utána ismét kacérkodhatunk a 60 ezres szintekkel.

50 ezer dolláros bitcoin jöhet

Altcoin hírek

Bored Ape Coin új tokenje

A Bored Ape most saját coinnal rukkolt elő.  A majmok alkotói, a Yuga Labs abban reménykedik, hogy a token a kriptopiacon is megállja majd a helyét és ezt a tervezés során is szem előtt tartották. Az ApeCoin egy milliárd darabos teljes készlettel rendelkezik majd és minden token egy szavazatot biztosít majd a tulajdonosának. A coint egy külön szervezet, az ApeCoin DAO, fogja kezelni.

A token első airdropja nem sikerült túl pozitívan. A Bored Ape NFT-k tulajdonosai darabonként 10 000 ApeCoin-t kaptak, és a teljes készlet 15%-a tegnap reggel igényelhető volt. A CoinMarketCap szerint a token a legmagasabb, 39 dolláros áráról a jelenleg viszonylag stabil, 15 dolláros árfolyamra esett vissza, és már 6,48 dolláros áron forog.

ApeCoin

Lecsúszó Cardano árfolyam

A Trezor Suite mostantól a Cardano-t is támogatni fogja, ezzel lehetővé téve a tárolást és a tranzakciók végrehajtását a hardver tárcán is. Azok, akik Model T hardvertárcát használnak, mostantól közvetlenül a Trezor Suite-ban kezelhetik a Cardano tranzakciókat, de akár stakingelhetnek is. Azonban még erre a hírre reagálva sem tudott a Cardano kitörni a lefelé csúszó trendből.

Cardano árfolyam

A Bitcoin 69 000 dollár közeli csúcsáról lefelé induló trendje brutális hatással volt a Cardano árfolyam trendjére is. Az ADA közel 75%-ot veszített a mindenkori csúcs óta, szemben a BTC 40%-os értékvesztésével. Az 1 dolláros támasz pszichológiai és technikai szintje elveszett az eladási nyomás miatt a múlt hónapban – nagy kérdés most, hogy vajon a bikák visszaszerezhetik ezt a szintet a közeljövőben.

A grafikonok nem tűnnek egyelőre túl biztatónak a hosszú távú vásárlók számára. Az árfolyam a 0,85 dolláros szint alatt mozog egyelőre. Az 1,1 dollár körül még tavaly júliusban volt az utolsó említésre méltó kiugrás. Az elmúlt hónapokban erre a szintre érkezett némi kereslet, de a vásárlók azóta kimerültek.

A napi grafikonon az árfolyam a mozgóátlagok alatt mozgott. Ez erős csökkenő tendenciát mutatott, amit az egyre alacsonyabb csúcsok sorozata is tanúsíthat. Az elmúlt napokban az árfolyam egy sor alacsonyabb mélypontot ért el, míg az RSI magasabb pontokat mutatott. Ez további esést vetíthet előre.

Ha az árfolyam ki is ugrana a 0,93-0,98 dolláros tartományba feltehetően ez csak egy újabb lehetőséget teremtene az ADA eladására rövidtávon.

DeFi platformok elleni támadás

A héten egyszerre két decentralizált DeFi protokoll esett áldozatul egy ún. re-entrancy azaz újbóli belépés típusú hackertámadásnak. Az Agave és a Hundred Finance ellen végrehajtott támadás eredményeként 11 millió dolláros veszteséget okoztak a támadók a Gnosis blokkláncán.

A hírre reagálva az AGVE meredek zuhanással válaszolt kedden, amikor a támadás kiderült. Így a február közepe óta tartó oldalazó trend csatornája jó 20%-kal került lejjebb. Az év eleji pozitív hangulatból már nem sok maradt mostanra.

Agave árfolyam