Új kriptoalap indult egy nagymúltú német banknál is

Egy német bank bejelentette, hogy új módszerrel fog nyitni azon nagy- és kibefektetők felé, akik a legjobb kriptovalutákba, így bitcoinba vagy éppen ethereumba akarnának fektetni. Az 1976-ban alapított Hauck & Aufhäuser egyik igazgatótanácsi tagja elmondta, hogy azért döntöttek egy új kriptoalap kezdeményezés mellett, mert azt látják, hogy már az intézményi, vállalati befektetők is nagyon érdeklődnek a kriptoeszközök iránt. A Kapilendóval közösen indítják el az első kriptoalapukat, amelynek segítségével ügyfeleik most már biztonságosan férhetnek hozzá kriptovalutákhoz. A Kapilendo egyébként egy biztonságos digitális banki szolgáltatásokat nyújtó, szintén német cég.

Új kriptóalap indult egy német banknál

Az új, Hauck & Aufhäuser Innovatív Tőke (HAIC) nevű alapban ők fogják a kriptoeszközök kezelését intézi és ők garantálják majd az eszközök biztonságát is. A HAIC egy passzív digitális eszközalap, amelyben minőségi, valamint mennyiségi kritériumokon alapuló felosztás szerint kerülnek befektetésre a tőkeösszegek.

A passzívan kezelt digitális befektetési alapok azok, amelyek mögött nem dolgozik aktívan egy csapat a legjobb lehetőségek felkutatásán. Ezek egy bizonyos részvénykosár vagy éppen egy adott tőzsde – jelen esetben kriptovaluták árfolyammozgását képezik le.

Ez az alap sem kispályás befektetőknek van, a minimális befektethető összeg 200 ezer euró, ami azért komoly összeg, hiszen bőven több mint 70 millió forintról van szó. A befektetés biztonságát az garantálja, hogy mindkét cég teljes jogkörrel rendelkezik és jóváhagyott pénzügyi szolgáltatók Németországban. Alapvetően ennek a hírnek bizonyos mértékig reklámszaga van, az tény. De amiért érdemes az ilyen híreket is megfigyelni az a tény, hogy milyen folyamatok indultak meg a piacon.

Privát bankár
Forrás: private-banking-magazine.de

Maga a bank igazgatótanácsa is úgy látja, hogy a befektetők egyre nagyobb számban érdeklődnek a bitcoin iránt. Már nem csak eldugott weboldalakon zajlik a kereskedés. Főleg azért is érdeklődnek a nagybefektetők és vállalatok a bitcoin vagy éppen az ethereum iránt, mert komoly lehetőséget jelentenek a hedgelésre, a fedezeti ügyletekre. Ez az új kriptóalap ugyan most nem igazán azoknak a befektetőknek szól, akik most léptek csak be erre a piacra. Viszont az ilyen lépések tökéletesen mutatják, hogy merre tart a bankszektor is a kriptovalutákkal való kapcsolatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.