Kriptobarát gazdasági zóna nyílik az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségek egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Rász el-Haima mostantól egy digitális eszközöket és Web3-at támogató gazdasági zónának ad otthont.

Rász el-Haima vezetője, Saud bin Saqr Al Qasimi sejk október 19-én felavatta a RAK Digital Assets Oasis (RAK DAO) nevű gazdasági övezetet, amely a digitális eszközökkel, metaverzummal, decentralizált alkalmazásokkal, blokklánccal, Web3-mal és mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatokat támogatja.

A RAK DAO és partnerei emellett speciális támogatást nyújtanak a technológia, a marketing és az üzletfejlesztés különböző területein is.

Pénzügyi és jogi függetlenséggel rendelkezik az övezet

“Amikor belevágtunk ebbe a projektbe, az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan központot hozunk létre, ahol fontos szerepet kapnak a digitális eszközök, az innováció fellendülhet, és az úttörő ötletek megvalósulhatnak… Megfigyeltük, hogy a globális trendek és adatok arra mutatnak rá, hogy a digitális eszközök hihetetlen lehetőségeket kínálnak, és úgy éreztük, hogy Rász el-Haima profitálhat és profitálnia is kell abból, hogy elsőként alkalmazza őket.” – mondta beszédében Saud sejk.

Az Emirates News Agency jelentése szerint a sejk még márciusban adta ki a 2023. évi 2. számú törvényt, amely a RAK DAO létrehozásáról rendelkezik a nemzetközi vállalatok vonzására és a gazdasági növekedés elősegítésére tett erőfeszítések részeként. A jogszabály pénzügyi és jogalkotási függetlenséget biztosít a gazdasági zónának, lehetővé téve, hogy a digitális eszközöket és az innovációt támogató övezetként működjön.

A RAK DAO március óta egyébként számos partnerrel bővítette ökoszisztémáját, köztük a HBAR Alapítvánnyal, a helyi RAKBANK pénzintézettel és a román, Humans.ai nevű mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalattal.