Kriptobarát kormányzók nyertek három amerikai államban is

  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A 2018-as félidei amerikai választásokon három államban is kriptobarát kormányzó került hatalomra mialatt másik kettő megőrizte pozícióját.

A Digital Asset Trade Association (DATA) által publikált jelentés szerint 3 új és 2 újraválasztott kormányzó is kriptobarátnak tekinthető. A szervezet a legtöbb kormányzói kandidátusnak küldött egy kérdőívet amelyben arra kérték, értékeljék a blokklánc szimpátiájukat.

A két új kormányzó akik kevésbé meglepően kriptobarátok az Jared Polis (Colorado) és Gavin Newsom (Kalifornia) akik mindketten támogatják a kriptovalutákat és a blokkláncokat.

A másik három, a Wyomingban diadalmaskodó Mark Gordon, a texasi Greg Abbott és a rhode island-i Gina Raimondo.

 

bitbond bitcoin lending

Polis tagja volt a kongresszusi blokklánc bizottságnak a Képviselőházban és többször követelte, hogy az Egyesült Államok álljon a szektor integrálásának és szabályozásának élére.

A programja néhány blokklánc kezdeményezést is tartalmazott, mint a digitális szavazatok biztonságosságának és átláthatóságának fejlesztését vagy a kormányzati nyilvántartás digitalizálását.

A Coin Center, mely egy washingtoni kriptovaluta lobbicsoport örült Polis megválasztásnak figyelembe véve a tisztességes kriptopénz adózás törvény elfogadása során végzett munkájának köszönhetően.

“Örülünk hogy folytathatjuk a munkánkat vele és a Colorado Blockchain Council-lal, hogy egy tisztességes kriptopénz szabályozást fogadtassunk el az államban,” fejezte ki örömét Neraaj Agrawal a megválasztás hírére.

Hasonlóképp Gavin Newsom kaliforniai kormányzó már 2014 óta támogatja a technológiát. A Digital Asset értesülései szerint támogatja a blokklánc barát törvényeket annak érdekében, hogy fejlesztőket csábítson az államba és kiáll egy blokklánc munkacsoport felállítása mellett (miközben az állami törvényhozás már elfogadott egy törvényt egy felállításáról).

Newsom szintén egyetért azzal, hogy a blokkláncon tároljanak adatokat amik bíróságon felhasználhatóak lennének.

A texasi Abbott kormányzó korábban már bitcoin adományokat is elfogadott.

Rhode Island újraválasztott kormányzója Raimondo egyaránt támogatja a fenti két törvényt, áll a DATA jelentésben. Szerinte a kriptovaluta tranzakciókat legális üzleti utalásoknak kellene tekinteni.

Egy másik érdekes program pontja, hogy támogatná a blokklánc használatát közprogramok adminisztrációjánál, mint például ételjegyek kibocsátásakor vagy a Medicaid megszervezésénél.

A legbarátibb tónust nagy eséllyel Wyoming kormányzója, Mark Gordon ütötte meg, aki a következő évtől lesz az állam kormányzója. A DATA szerint a kormányzó támogatja a kriptovaluták forgalmi adóktól mentes vásárlását és a kriptovállalkozások állami pénzközvetítői szabályok alóli mentességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.