Hol kerestek a legtöbbet a kriptókkal 2023-ban?

A 2023-ra vonatkozó becslések szerint világszerte összesen 37,6 milliárd dollárt kerestek kriptovalutákkal a tavalyi évben. Cikkünkből most kiderül, hogy melyek azok az országok, amelyek a legnagyobb mértékben járultak hozzá ehhez az értékhez.

A Chainalysis által készített Geography of Cryptocurrency Report 2023 című jelentés elárulta, hogy melyek azok a kripto-barát országok, ahol a kereskedők a legtöbbet kerestek 2023-ban.

A tavalyi érték nagyban elmarad a 2021-ben produkált 159,7 milliárd dolláros nyereségtől, amikor is a Bitcoin elérte az előző csúcsát. Azonban jelentős fejlődés a 2022-es évhez képest, amikor a becsült veszteségek értéke 127,1 milliárd dollár körüli volt.

A jelenlegi helyzethez kötődően a Chainalysis azt is megjegyzi, hogy a kriptokereskedők 2023-ban úgy tűnik, hogy kevésbé hajlottak arra, hogy kriptovalutáikat készpénzre váltsák. Valószínűleg pontosan azért, mert abban reménykedtek, hogy az árak meghaladják a történelmi csúcsokat.

A 2023-as kriptotrendet elemezve az is könnyen észrevehető, hogy a kriptók árfolyamnövekedése augusztusig viszonylag stabil volt. Augusztus, valamint szeptember volt az a hónap, amelyben veszteségeket regisztráltak. Ezzel szemben októbertől decemberig a kriptokereskedők nyeresége jelentősen megnőtt.

Kripto-barát országok: Hol kerestek a legtöbbet 2023-ban?

Talán nem meglepő, hogy az első helyen az Egyesült Államok áll. A SEC különböző aggodalmai ellenére a kriptoszektorban a kriptopénz-kereskedők az Egyesült Államokban 9,36 milliárd dollárra becsült nyereséget értek el.

Ezt követően a rangsor második helyét az Egyesült Királyság foglalja el, 1,39 milliárd dollárra becsült kriptokereskedési bevétellel.

Ázsiában, Vietnamban, Kínában, Indonéziában és Indiában is több mint 1 milliárd dollárt ért el a kriptokereskedők összbevétele, ezzel ők kerülnek az Egyesültek után.

Az USA és a SEC legutóbbi figyelmeztetése az Uniswap számára

Amikor a kripto-barát országokról és az Egyesült Államokról beszélünk, természetes, hogy észrevesszük a kontrasztot az ágazat és annak szabályozása között az USA-ban.

A közelmúltban az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által vizsgált kriptovállalatok listájára felkerült az Uniswap, a híres decentralizált tőzsde.

A SEC korábban a Ripple, a Binance.US, és a Coinbase ellen is folytatott ügyeket, és most itt az ideje, hogy a DeFi ikonikus nevével is vizsgálódjon.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az Uniswap csak egy Wells értesítést kapott a SEC-től. Ezzel a hatóság jelezte azon szándékát, hogy jogi lépéseket tegyen ellene.

A Uniswap egy április 10-i X bejegyzésében egyértelműen közölte, hogy készen áll szembenézni a szabályozó hatósággal.