Kriptopénz árfolyam előrejelző eszközt fejleszt a Nasdaq

A világ egyik legnagyobb technológiai tőzsdéje, a Nasdaq kriptopénz árfolyam előrejelző szoftvert fejleszt.

Kriptopénz árfolyam előrejelző eszköz a befektetőknek

A CoinDesken megjelent hír szerint új fejlesztésen dolgozik a Wall Street legnagyobb technológiai tőzsdéje. Meg nem nevezett forrásra hivatkozva egy bennfentes adta hírül, hogy hamarosan kriptopénz eszközök is bekerülnek az Analytics Hub árfolyam elemző programba.

Az Analytics Hub fejlesztését 2017-ben indította el a Nasdaq, mely a pénz és tőkepiaci eszköz árfolyam változását számítja ki és jelzi előre számos alternatív faktort is figyelembe véve. A gépi tanulást és a természetes nyelv feldolgozását is alkalmazó szoftver a közösségi média hálózatokat és alternatív adatokat is felhasznál arra, hogy megfelelő döntéstámogatást nyújtson a befektetők számára a piac jövőbeli mozgását tekintve.

Eddig az Analytics Hub a hagyományos eszközök piacára koncentrált, azonban most úgy tűnik további 500 kriptopénz kerülhet be az elemzésbe a jövőbe. A CoinDesk forrása szerint három helyről gyűjti majd az árfolyam előrejelzéshez szükséges adatokat a program: kriptopénz tárcáktól, váltóktól és olyan közösségi média platformokról, mint a Twitter vagy a Reddit.

Hivatalosan még nem erősítette meg a Nasdaq a hírt

Bill Dague a Nasdaq alternatív adatokért felelős igazgatója a CoinDesknek megerősítette, hogy már foglalkoznak a kriptopénzes adathalmazok elemzésével. Azt azonban nem erősítette meg, hogy valóban elindul-e és ha igen mikor a kriptopénz árfolyam előrejelző szoftver.

Másrészről anonim források megerősítettek, hogy már beta tesztelés alatt van a kriptopénz árfolyam elemző funkció és várhatóan novemberben a nagyközönség is hozzáférhet majd az adatokhoz és a fejlesztéshez.

Az év elején Adena Friedman, a Nasdaq CEO-ja kifejtette, hogy gondolkodnak a határidős bitcoin kereskedés bevezetésén is. Sőt, áprilisban saját kriptopénz tőzsde indítását is fontolgatták.

A Wall Street egyre jobban érdeklőik a kriptopénz szektor iránt, nem a Nasdaq az egyetlen, amely a kriptopénzek felé nyitott az elmúlt időszakban a szektorban. A nagybankok mellett, a Reuters és a Bloomberg is mind-mind fejleszti a kriptopénz kereskedéshez szükséges adatszolgáltató rendszereit.