Eperszedés helyett kriptopénz bányászatra biztatja a fehéroroszokat Lukasenka

A fehéroroszok führerje nem veszi jó néven, hogy az alattvalói Németországba és Lengyelországba migrálnak rosszul fizető manuális munkákat végezni, de szerencsére zsenialitása utat mutat az elveszett lelkeknek. Alternatív bevételi források keresésére bátorítja a pórnépet: eperszedés helyett bányásszanak kriptovalutákat.

Isteni kinyilatkoztatás Lukasenkától: építsetek bányászfarmokat, ahelyett, hogy külföldi farmokon robotoltok

Aljakszandr Lukasenka örökös fehérorosz elnök a világ egyik legnagyobb kálium-műtrágya-gyártójának, a JSC Belaruszkáli állami vállalatnál tartott felszólalásán buzdította arra az alkalmazottakat, hogy a rendelkezésre álló többlet villamos energiát használják kriptovaluta bányászatra. Az államfő hozzátette, a beloruszokat külföldön csak mezőgazdasági munkákra tartják jónak.

„Meg kell érteni, sehol se várnak tárt karokkal. Ha pedig mégis, akkor csak az ültetvényeken” – figyelmeztet Lukasenka a Пул Первого Telegram csatorna által közzétett videóban. Lukasenka tudomása szerint a vendégmunkások már “mocorognak” Lengyelország és Németország eperfarmjain.

A libtard, CIA szponzorálta ellenfelek által diktátorként (amiről ugye szó nincs) aposztrofált fehérorosz vezető látogatást tett a gomeli járásban lévő Pietrykaŭ településen is, ahol részt vett egy bányász- ​​és feldolgozóüzem megnyitó ünnepségén. Az elnök ott a beszédében röstellte, hogy a területen sok a kihasználatlan ipartelep, és arra utasította a hallgatóságát, hogy használják a rendelkezésre álló bőséges energiát például üvegházak építésére, majd hozzátette:

Csináljatok valamit az árammal. Kezdjetek el kriptovalutát, vagy mi a csudát bányászni. Van elég áram az országban.

Fehéroroszország nyitna a kriptókra

Fehéroroszország 2018 márciusában hatályba lépett elnöki rendelettel legalizálta a kriptókkal kapcsolatos üzleti tevékenységeket, beleértve a bányászatot is. 2019 áprilisában Aljakszandr Lukasenka azt javasolta, hogy telepítsenek bitcoin bányászfarmokat a litván határtól nem messze található grodnói atomerőműhöz.

Tavaly novemberben az ország legnagyobb bankintézete, a Belaruszbank elindított egy szolgáltatást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Visa-kártyával digitális valutákat vásároljanak és értékesítsenek. Ugyanakkor magas rangú kormánytisztviselőkkel idén márciusban folytatott megbeszélésén a fehérorosz elnök a kriptovaluták használatát ellenőrző szabályozási keret szigorítására utalt, példaként Kína digitális társadalom (értsd: totális digitális megfigyelés és társadalmi pontrendszer) építésében szerzett tapasztalatait.

Kapcsolódó cikkek: