Kriptopénz gyűjtést indított a BlockShow a Notre Dame újjáépítésére

A BlockShow, a CoinTelegraph ismert konferenciaszervező részlege két tárcába, bitcoinban és ethereumban várja a felajánlásokat. A blokklánc technológiának köszönhetően az adományok útja nyomon követhető és egyben javítja az átláthatóság.

Kriptopénzben és hagyományos módon is lehetséges az adakozás

A Cointelegraph által támogatott BlockShow, ami egy blokklánc technológiával foglalkozó nemzetközi rendezvényszervező, kriptopénz gyűjtést indított a Notre Dame újjáépítésére. A hírt a BlockShow hivatalos Twitterén tették közzé április 16-án.

A BlockShow csapata két kriptopénztárca címét posztolta, ahova mindenki utalhat adományokat, mind bitcoinban, mind ethereumban. Valamint egy linket is közre adtak, ahol hagyományos devizában is küldhetünk támogatást a Foundations Du Patrimoine keresztül.

A National Public Radio adásában is elhangzott még több lehetőség is, ahol várják a katedrális megújításához szükséges adományokat. Ilyenek például a GoFundMe és a La Fondation Avenir du Patrimoine à Paris. Már több százmillió dollár értékben érkeztek felajánlások Franciaország leggazdagabb családjaitól is, többek között például a Bettencourt Meyers családtól és Bernard Arnault-tól és François Pinaul-tól.

Barack Obama tweetje

A tűz híre a világ több prominens személyének figyelmét is megragadta. Az USA korábbi elnöke Barack Obama tweetje:

“A Notre Dame az egyike a világ nagy kincseinek. Együtt érzünk Franciaország népével. Természetünkből fakad, hogy gyászolunk, amikor a történelem egy része elvész, de egyúttal az is természetes, hogy újjáépítjük olyan erőssé, amilyenre csak tudjuk.”

Az Európai Tanács elnöke Donald Tusk nyilatkozata szerint:

“Vigasztaló és együtt érző szavaimat akarom küldeni a francia nemzetnek. Gdanski polgárként mondom, hogy a városunk 90% megsemmisült és leégett, később újraépült. Újjá fogjátok építeni a katedrálisotokat! Strasbourgból, az EU francia fővárosából kérem mind a 28 tagállamot, hogy vegyenek részt ebben a feladatban.”

A kriptopénzek és a blokklánc technológia folyamatosan növekvő tendenciával vesznek részt a jótékonyság területén. Nagyobb átláthatóságot és bizalmat teremtve az iparág irányába. Nemrég az amerikai BitPay kriptofizetési szolgáltató és a Wikipédiaval együttműködő Wikimedia Foundation non-profit és jótékonysági szervezet együttműködésének köszönhetően adományokat kriptopénzben is tudnak fogadni.

Tavaly decemberben a dublini székhelyű startup az AID:Tech jóvoltából az Ír Vöröskereszt is elkezdte használni a blokklánc technológiát egy új appben, amivel nőtt a jótékonysági adományok átláthatósága.

Fontos újfent megjegyezni, hogy már most több százmillió euróval támogatták a helyreállítást Franciaország leggazdagabb családjai. A Vatikán és a katolikus egyház a világ harmadik leggazdagabb szervezete. Bőven lesz pénz a helyreállítási munkálatokra.

Ami a Notre Dame katedrálissal történt, az egy ‘szörnyű tragédia’ (csak egy épület), de egyszerűen nehéz elsiklani a tapintható képmutatás és piár fogások fölött (beleértve a BlockShow-ét is). Előadás a nagyszínpadon politikusokkal, milliárdosokkal, ikonikus épülettel, egy kis bitcoinnal, amit milliónyi turista fényképez le és visz haza évente. Mozambikot, Szíriát vagy a kelet-magyarországi szegénytelepeket nem tudják ennyien hazavinni a telefonjukon, nem is fut rájuk ennyi pénz.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.