Kriptopénz kereskedés egy online hitelszolgáltatónál

A SoFi fintech startup, mely online hitelezésre szakosodott kedden jelentette be, hogy összeállt az egyik legnagyobb amerikai kriptopénz váltóval, a Coinbase-el.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Kriptopénz kereskedés az új szolgáltatás a hitelek mellett

A CNBC február 26-ai cikke szerint a jövőben megjelenik a kriptopénz vásárlás lehetősége az online hitelekre szakosodott a SoFi platformján.

A San Francisco székhelyű SoFi 2019 első negyedévére tervezi a kriptopénz szolgáltatások bevezetését. Anthony Noto, a cég igazgatója, aki korábban a Twitter operációs igazgatója volt és a Goldman Sachsnál is betöltött vezető szerepet, a CNBC-nek így nyilatkozott:

“A célközönségünk szeretné látni a kriptopénz árakat és vásárolnának is szívesen.”

Az online hitelezésen túl tehát új szolgáltatást nyit a startup, mely a cég februárban indult SoFi Invest – befektetési üzletágához szorosan kapcsolódik. Egyelőre nincs hír róla, hogy pontosan milyen kriptopénzek lesznek majd elérhetőek a SoFi platformján. Noto elmondása szerint a kriptopénzekhez köthető magas volatilitást sokan éppen előnyként kezelik, ugyanis úgy vélik, így többet lehet keresni az ügyleteken.

A kriptopénz vásárláson túl a SoFi és a Coinbase partnerségi megállapodása azt is lehetővé teszi, hogy folyamatosan nyomon kövessék a piacon elérhető árfolyamokat.

A Coinbase hasonló megállapodást kötött korábban a Fidelity Investment platformjával, ahol az ügyfelek valós időben követhetik a kriptopénz árfolyamokat, bár itt a kereskedésre nincs lehetőség. A Fidelity ugyanis az év későbbi szakaszában saját digitális eszközökre szakosodott platformját fogja elérhetővé tenni az intézményi befektetők részére.

P2P diákhitellel indultak

SoFi és a Coinbase

A SoFi online hitelezésre szakosodott oldala 2011-ben indult, eredetileg diákhitelekre specializálódott. Céljuk az volt, hogy elérhetővé tegyék az egyetemi és főiskolai oktatást az olcsóbb hitelek révén, hiszen az Egyesült Államokban a tandíj igen magas összegekre is rúghat. A diákhiteleket pedig a korábban végzett diákok számára ajánlották fel befektetési termékként így a platform alapjaiban a közösségi finanszírozás elvére épült.

Fokozatosan terjesztették ki a termékeik körét további hitelezési és befektetési termékekre. Ma már jelzálog hiteleket is ajánlanak a diákhitelek mellett. A hónap elején pedig megjelent a kizárólag befektetésre koncentráló üzletáguk, melybe most a Coinbase segítségével bevonják majd a kriptopénz eszközöket is.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.