Új tőzsdét indít a Binance

Mozgalmas napjai vannak a Binance tőzsdének az elmúlt időszakban. Nemrégiben hackertámadás érte, ezt követően pedig bounty programot indítottak a támadók személyazonosságának kiderítésére, a legfrissebb hír pedig, hogy egy új tőzsdét indítanak.

Decentralizált lesz a Binance Chain

A Binance bejelentette, hogy hivatalosan elindította egy új blokklánc fejlesztését egy új, decentralizált tőzsde létrehozására.

A Binance Chain alapítását a tőzsde azon víziója inspirálta, miszerint centralizált és decentralizált tőzsdék együtt is létezhetnek, egymást kiegészítve. Az új lánc blokklánc eszközök utalására és kereskedelmére lesz használatos.

Hisszük, hogy a legjobb minőségű blokkhálózati projektek folyamatos támogatása a legjobb módja az iparág fejlesztéséhez. Folytatni kívánjuk az ezen való munkálkodást, ahogy ehhez már a fehér könyvben is elköteleztük magunkat,

— áll a Binance nyilatkozatában.

Chanpeng Zhao, a tőzsde CEO-ja a Twitteren úgy fogalmazott, hogy “a Binance túl gyorsan nőtt, emiatt nem volt idő semmi másra. Tehát egy megoldás maradt, még egy Binance-ot létrehozni”.

Forrás: Chanoeng Zhao, Twitter

Az új blokkláncon lehet majd használni a Binance Coint (BNB) is, amely lényegében hálózat saját kriptopénze lesz.

A BNB ára 25%-kal emelkedett a bejelentés nyomán.

A decentralizált tőzsde nem támaszkodik egy harmadik félre, vagyis a felhasználók egymás között szabadon ügyletelhetnek. Nincs központi szerver és nincs olyan hatóság, amely irányítási vagy felügyeleti joggal rendelkezik a felhasználók tranzakciói vagy pénzalapjai kapcsán.

A decentralizált tőzsdék előnye ezenkívül, hogy több anonimitást biztosítanak és nehezebb meghackelni, mivel nincs központi bázis. Azonban kezdőknek nehéz dió lehet, mivel nem rendelkeznek ugyanazon funkciókkal, mint a centralizált tőzsdék.

Óriási jutalom a hackerek megtalálóinak

Március 7-én a VIA/BTC piacon szokatlan aktivitás jelent meg, aminek hatására a tőzsde befagyasztotta a pénzek utalását. A Binance később nyilatkozatban bejelentette, hogy egy hackertámadás során phishing és lopás kísérlete történt, ezt azonban elhárították és senkit nem ért kár. A vizsgálat szerint a hackerek már január óta készültek a támadásra, ami a Binance szerint arra utal, hogy rendkívül szervezett támadókról van szó.
A tőzsde ezt követően 250 ezer dolláros pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információval tudja segíteni a nyomozást, amely letartóztatást eredményez.

Forrás: Binance, Twitter

A jutalom mellett a Binance további 10 millió dollárt különített el az esetleges jövőbeni esetekre a támadók kézre kerítése érdekében, ezenkívül felszólította a kriptopiacok többi tagját, hogy csatlakozzon kezdeményzésükhöz a támadások megelőzése elleni harchoz.

Borítókép forrása: Medium

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük