Kriptopénzek, amik már (majdnem) ledolgozták a 2018-as szabadesést

Akik 2016 – 2017-ben kapcsolódtak be a kriptók világába nagy eséllyel hiányolják már a 2017 év végi bikafutamot. A kriptopénzek többsége a decemberi-januári időszakban jutott fel a csúcsra. Azóta túléltük a 2018-as kriptotelet, ám a korábbi rekordoknak még mindig nyoma sincs. Van viszont pár, mely szépen ledolgozta a 70 – 90%-os veszteségét és csúcsközeli árszinteken kereskednek.

A Longhash összeállított egy táblázatot a Messari OnchainFX indexei alapján a top 50 kriptóról, hogy hol is tartottak július 11-én a rekordárfolyamaikhoz képest. A számításba csak azokat a tőzsdéket vették bele, melyek bizonyítottan hiteles kereskedési volumeneket szolgáltatnak.

Top kriptopénzek július 11-ei árfolyam a 2017-2018-as rekord árfolyamaihoz képest %-ban | Longhash

A táblázat önmagáért beszél, túl sok kommentet nem tudunk hozzáfűzni. Az leolvasható, hogy július 11-hez képest a top 50 coin többsége még minding 50%-kot meghaladó mínuszban volt. Az is kivehető, hogy a legjobban teljesítő coinok között ott a litecoin és a bitcoin is, a két legrégibb kriptó.

A Binance Coin emelkedését sem kell magyarázni, számos cikkben taglaltuk az okait. A Ravencoin kifejezetten népszerű a bányászok körében. 2018 januárban indult, a hype tetőfokán, így meglepő, hogy továbbra is ilyen jól teljesít.

A legrosszabban teljesítő altcoin az ETHLend, ami egy decentralizált Ethereum blokkláncon futó hitelezési DApp, ahol tokenekért cserébe lehet ETH hitelhez jutni. A 2017-es bikamenet idején az ETHLend-et az egekbe magasztalták köszönhetően az ICO-k azóta tovatűnt népszerűségének. Ahogy elmúlt az ICO-őrület, úgy hagyott alább az ETHLend iránti érdeklődés, ami 90%-os zuhanásra kényszerítette az árfolyamát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük