Kriptopénzes sörautomata, az életkort a blokklánc ellenőrzi

A világ első kripto sörautomatájának prototípusát tervezi üzembe helyezni a Civic. A sörautomata használatához kriptopénzzel lehet majd fizetni és ha beválik az ötlet, akkor több is lesz belőle a cég ígéretei szerint.

Bemutatkozott az első kriptopénzes sörautomata

A San Francisco-i startup a Consensus 2018 konferencián mutatta be a nagyközönségnek az automatát. A Civic alapítója Vinny Lingham, aki a ‘Shark Tank South Africa’ című tv sorozat sztárja és korábban különböző tech cégeket vezetett. A sörautomata a híres italgyár, az Anheuser-Busch segítségével jött létre.

A sör megvásárlásához az ügyfélnek le kell töltenie a Civic appot a telefonjára és az ott kapott QR kódot be kell szkennelni az automatánál. Az applikáció tartalmazza a felhasználó életkorát, így a masina meg tudja állapítani, hogy az illető vehet-e alkoholt vagy sem. A személyes adatok védelme érdekében fontos tudnivaló, hogy az automata nem tárolja az ügyfelek adatait.

consensus
Budweisert árult a kripto sörautomata a Consensus-on, forrás: Twitter

A Civic a látszattal ellentétben azonban nem a sörbiznisz meghódítására készül. A cég egy olyan plaformot épített, amely a blokklánc technológia segítségével többfunkciós hitelesítést nyújt felhasználói név, jelszó és harmadik fél részvétele nélkül. A felhasználók az appon keresztül hitelesítik adataikat, amik titkosítottak és a felhasználó mobilja tárolja.

A cég marketing menedzsere elmondta, hogy már jó ideje gondolkodnak olyan praktikus ötleteken, amellyel egy szélesebb közönség tudná használni a technológia vívmányait, és amit könnyű megérteni egy átlagembernek is. A sörautomata csak az egyik ötlet a sok közül, a technológiát más korhatáros termékekre vagy szolgáltatásokra is lehetne használni, például a kaszinókba való belépéshez, koncerteken és más eseményeken való részvételhez is.

A cég szerint az új technológia a személyazonossági okmányok ellenőrzésének számos problémáját kiküszöbölheti, amit a típusok különbözősége, az adatok továbbításának, tárolásának hagyományos mechanizmusa és a hitelesítési folyamatok okozhatnak. Gyakran olyan emberek kezében van a döntés, akik nem eléggé képzettek a hitelesítéshez és az adatokkal való visszaélés is igen gyakori eset.

consensus
Vinny Lingham a Consensus konferenciáján, forrás: Steemit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük