Kriptorajongók álomotthonai: hol érdemes kriptohívőként élni

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az internet elterjedésével a globalizáció megállíthatatlan, amihez nagyban hozzájárultak a kriptovaluták és azok egyre szélesebb körben történő elfogadása is. Egyre több kriptovaluta rajongó van a világon, akik napi szinten is használni szeretnék a virtuális valutáikat, ezért nem mindegy, hogy hol is élnek. Nézzük meg, hogy hova érdemes a kriptonomádoknak költöznie!

Akik igazi kriptomániások óriási előny számukra, ha a környezetük nyitott a digitális valuták felé. Ma már nem csak az a fontos, hogy a szomszédban lévő üzletek, éttermek elfogadják a kriptovalutákat, hanem az is, hogy a politika stabil alapokat biztosítson a digitális valuták használatához. Költözéskor kritikus tényezőnek számítanak a széles sávú internet, a megfelelő időjárás és a közösségi mentalitás. A mai kriptovaluta hívők egy nomád decentralizált életmódot kívánnak követni, ahol a kulcsszó a szabadság. De mégis hol érdemes élniük?

Szingapúr

Akár a politikai stabilitást, akár az ország adópolitikáját nézzük, Szingapúr kiváló lehetőségeket biztosít a kriptohívők számára. Az 5,8 milliós Szingapúrban a kriptovalutákból származó jövedelmek adómentesek. A miniállamban nem is létezik tőkenyereség-adó. Annak ellenére, hogy az ország kormánya nem ismeri el a kriptovalutákat törvényes fizetőeszközként, a szingapúri monetáris hatóság számos kriptovállalat számára mentességet adott az új fizetési szolgáltatási törvény alapján, amely hat hónapot biztosít a cégeknek arra, hogy engedély nélkül működhessenek. Emellett Szingapúr rendelkezik a világon az egyik leggyorsabb internettel, ami körülbelül 180 megabit/másodperc.

Szingapúr politikailag stabil ország és az üzleti vállalkozások nyilvántartásba vételének egyik legjobb helye. Az országban több, mint 40 üzlet fogad el kriptovalutákat. Egyetlen hátránya viszont az, hogy nagyon drágák az albérletek. Egy átlagos lakás bérleti díja 1250 és 2400 dollár között mozog.

Ausztrália

Ausztrália politikai stabilitása megkérdőjelezhetetlen. Brisbane az ország egyik legnagyobb városa, mely híresen nagy kriptobarát településnek számít. 2018-ban elsőnek itt vezették be a kriptofizetési lehetőségeket a helyi repülőtér üzleteiben. Világviszonylatban kiemelkedően sok üzlet fogad el kriptovalutákat nemcsak Brisbane-ban (22), de Melbourne-ben (30) és Sydney-ben (70) is.

Brisbane ad otthon az ausztrál bitcoin fizetési felületnek, Living Room of Satoshi-nak, amely segítségével kriptovalutákkal fizethetjük be a közüzemi számlákat, a helyi adókat, illetve a tandíjat. Akik imádják a meleget, a napfényt és a csodálatos homokos tengerpartot, nem is találhatnának kiválóbb helyet. Az életminőség szempontjából Brisbane Ausztrália egyik legmegfizethetőbb városa, habár a lakás bérleti díjak egyre magasabbak. Egy hónapra nagyjából 1200 dollárba fáj egy kicsike lakás.

USA (Kalifornia)

Annak ellenére, hogy a szövetségi kormány még nem fogadott el egyetemes szabályozási keretet, számos amerikai állam nyit a kriptovaluták felé és hoz rájuk vonatkozóan jogszabályokat. Kalifornia állam vitathatatlanul különbözik a többi államtól a kriptovaluták szabályozását illetően, ugyanis nem kötelezi a kriptovaluta cégeket arra, hogy működésükhöz bármiféle különleges engedélyt szerezzenek.

2014-ben Kalifornia volt az első állam, amely kriptovaluta törvényt sürgetett. Itt él a kriptoipar szakembereinek nagy többsége. A Kaliforniai Szilícium-völgy olyan szakértőkkel van tele, akik számos blokklánc és kriptovaluta projekten dolgoznak. Nem csoda, hogy Kaliforniában találhatók a legnagyobb kriptovállalatok, mint például a Coinbase, a Kraken és a Ripple. A szabályozásbarát keretek és a szilárd kriptoközösség mellett az időjárás egy másik tényező, amely miatt Kalifornia egy igazi paradicsomnak számít a kriptovaluta szerelmeseinek. A gyönyörű strandok, a lélegzetelállító táj, a Nappa-völgy kitűnő borai és a festői szépségű San Francisco mind vonzó lehet az igazi kriptomániásoknak. Egyetlen hátránya a megélhetési költségek. Piszkosul drága az élet az államban, ahol egy apró berendezett lakás bérleti díja meghaladhatja a 3000 dollárt.

Svédország

Svédország az OECD Better Life Indexe (Jobb élet indexe) szerint az egyik legélhetőbb ország Európában. Az északi ország rendelkezik a világon az egyik legkiválóbb szociális jóléti rendszerrel, emellett a svédek élvezhetik a villámgyors internet és a megbízható tömegközlekedés nyújtotta előnyöket is. Annak ellenére, hogy az ország még nem rendelkezik kriptotörvénnyel, a svéd központi bank 2018 márciusában azt mondta, hogy a bitcoin nem pénz. A Svéd Adóügynökség még 2014-ben kiadott egy olyan nyilatkozatot, mely értelmében a digitális valuták mentesülnek az adók alól.

Bár Svédország nagy óvatossággal kezeli a kriptovalutákat, azon kevés országok közé tartozik, amely aktívan dolgozik a saját nemzeti digitális valutáján (CBDC). Hátránya kétséget kizáróan a rendkívül zord időjárás. Télen nem ritka a -20-25 fok sem. Másik hátránya pedig az alapvetően magas megélhetési költségek. Egy négytagú család havi kiadásai elérhetik a 4100 dollárt is.

Ezen országok listája gyorsan változhat, hiszen számos ország kormánya dolgozik már azon, hogy megfelelő, és ami mindennél fontosabb törvényes kereteket biztosítson a kriptovállalatok és a kriptovalutákat használók számára. Németország és Portugália például egyre közelebb állnak ahhoz, hogy Európa kiemelkedő kriptoparadicsomává váljanak. Már csak idő kérdése, hogy ki biztosít kedvezőbb feltételeket a kriptoközösség számára.

>>>Válts stabilcoinokat a CoinCashnél. Kattints a részletekért!

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.