Kriptotárca céget vásárol a PayPal

A PayPal több millió dollárt fektet be a san francisco-i székhelyű Magic kriptotárcát fejlesztő vállalatba a digitális eszközök fejlesztése stratégiájának részeként.

A Magic sajtóközleménye szerint a wallet-as-a-service (WaaS) szolgáltató 80 millió dollárnyi finanszírozást gyűjtött be a PayPal Ventures által vezetett stratégiai finanszírozási körben.

Alan Du, a PayPal Ventures partnere így nyilatkozott:

“A Web3 tömeges elfogadása izgalmas és attraktív téma, és a Magic ezt egy biztonságos és egyszerű megoldással segíti elő. A Magic kriptotárca szolgáltatása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy több millió felhasználót érjenek el az alkalmazásaikon keresztül, és olyan ügyfeleket is bevonjanak, akik számra új dolog a Web3. Büszkék vagyunk arra, hogy befektethettünk a Magic-be. Hiszünk abban, hogy a vállalat segíteni fogja a Web3 egyre szélesebb felhasználását a globális márkák körében”.

Ebben a finanszírozási körben a Cherubic, a Synchrony, a KX, a Northzone és a Volt Capital is befektetett, így a Magic összesen 80 millió dollárt gyűjtött össze a közlemény szerint.

Magic tárca

A Magic, egy 2018-as alapítású technológiai startup, amely nem letétkezelő kriptotárca-infrastruktúrát biztosít olyan vállalatok számára, amelyek egyszerű és biztonságos Web3-élményt kívánnak nyújtani ügyfeleiknek.

A vállalat egy egyedi szoftverfejlesztő készletet (SDK) használ. Ezt úgy alakítottak ki, hogy az ügyfelek azonnal létrehozhassák a tárcákat a meglévő e-mail, közösségi média fiókjaik vagy SMS-ek segítségével. A közlemény szerint a Magic eddig több mint 20 millió egyedi kriptotárcát hozott létre.

A Magic jelenlegi ügyfelei között számos ismert márkanév van, köztük a Mattel, a Macy’s, az Xsolla és az Immutable.

Minden irányba bővíti a Paypal a kriptoszolgáltatásait

A Magic társalapítója, Sean Li szerint a bevont új tőke lehetővé teszi a vállalat számára, hogy az Európai Unió (EU) és az ázsiai-csendes-óceáni térség (APAC) felé is terjeszkedjen.

Li kiemelte:

“Ezzel az új finanszírozással a funkcionalitás bővítésére és felhasználási esetek szélesítésére fókuszálunk, hogy egyre nagyobb értéket nyújtsunk ügyfeleinknek. Alig várjuk továbbá, hogy mélyebb integrációt valósítsunk meg az EU-ban és az APAC régióban”.

A Paypal az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott negyedéves jelentése szerint a vállalat 2022. negyedik negyedévében mintegy 604 millió dollár értékben rendelkezett digitális eszközzel . Ebből 291 millió dollár értékben birtokolt Bitcoint és 250 millió dollár értékben Ethereumot.

Tavaly decemberben jelentette be a Paypal a ConsenSys kriptocéggel való partnerségüket is, hogy integrálják a PayPal-t a MetaMaskba, a világ egyik legnépszerűbb kriptotárcájába.

Áprilisban a Venmo, amelynek szintén a PayPal a tulajdonosa, bejelentette, hogy azt tervezi, hogy lehetővé teszi több mint 70 millió felhasználójának, hogy kriptót utaljanak át más Venmo felhasználóknak, valamint digitális eszközöket helyezhessenek át külső tárcákba és kriptotőzsdékre.