A PayPal felhasználói jelentősen növelték a kriptovaluta betéti állományukat

A PayPal legutóbbi jelentésében nyilvánosságra hozta, hogy ügyfelei 943 millió dollárnyi kriptovalutát tartanak nála, ami 56%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

A fintech cég a világ egyes régióiban már lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy kriptopénzt tartsanak, eladjanak és kriptókkal fizessenek a vásárlásokért. A PayPal azonban az ügyfelei tulajdonában lévő kriptovalutákon kívül más kriptovalutát nem tart a mérlegében.

A PayPal-ügyfelek halmozzák a kriptovalutákat

A legutóbbi, 2023. első negyedévi 10-Q SEC jelentésben az online fizetési cég elárulta, hogy az ügyfelek kriptovaluta betéteinek teljes értéke az előző negyedévi 604 millió dollárról március 31-ig 943 millió dollárra ugrott fel.

Paypal kriptovaluta

A fenti táblázatból látszik, hogy a Bitcoin volt a legnépszerűbb kriptovaluta a betéti állomány értéke és a negyedévenkénti százalékos növekedés tekintetében is. A növekedés 71%-kos volt, értéke közel félmilliárd dollárra emelkedett.

A minta megismétlődött az Ethereum esetében is. A második legtöbbet tartott kriptopénz a Paypal számlákon az Ethereum volt, itt 45%-os növekedést tapasztaltak. Míg a Bitcoin Cash és a Litecoin alkotta “Egyéb” kategória 30%-os növekedést ért el.

PayPal ügyfelek kriptovaluta eszközei

A PayPal leírta, hogy a kriptopénzek elszámolásának kockázatai, beleértve a “technológiai, jogi és szabályozási kockázatokat”, azt jelentik, hogy a kriptoeszközöket kötelezettségként és eszközként is nyilvántartják a könyveikben.

A tavalyi év viharos volt a kriptopénzek számára, amelyet a CeFi csődjei, különösen az FTX botránya uralt. Ennek ellenére 2023 első negyedévében a teljes kriptopiaci kapitalizáció jelentős, 49%-os növekedést ért el. A 2022. december 31-i 796 milliárd dollárról 2023. március 31-re 1183 milliárd dollárra emelkedett. Ez arra utal, hogy a kriptopiac bizonyos fokig talpra állt, és kezd kimászni a medve uralta gödörből.

A PayPal-ügyfelek kriptovaluta betétállományának részletes bontása nélkül azonban nem lehet megállapítani, hogy a betétek negyedévenkénti 56%-os növekedése pontosan mennyiben kapcsolódik a betétállomány növekedéséhez vagy az árfolyamérték növekedéséhez ebben az időszakban.

A teljes kriptopiaci kapitalizáció 49%-os negyedévenkénti növekedésének durva mérőszámát használva azonban valószínűsíthető, hogy a növekedés nagy része az állományok dollárértékének növekedéséhez – és nem az ügyfelek betéteinek ugrásszerű növekedéséhez – kapcsolódik.