Kriptóval is lehet fizetni egy svájci luxushotelben

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Chedi Andermatt, egy luxushotel a svájci Alpokban bejelentette, hogy vendégei kriptovalutával is tudnak fizetni szolgáltatásaikért. A szálloda a Bitcoint és az Ethereumot fogadja el fizetőeszköznek, de a jövőben fontolóra veszi más kriptovaluták elfogadását is.

A svájci Bitcoin Suisse kriptoszolgáltató, valamint a Worldline fizetési szolgáltató fogja megkönnyíteni a kriptóban való fizetéseket a hotel számára. Az intézmény szerint a kriptovalutában történő fizetéseket a visszaigazoláskor azonnal átváltják svájci frankra.

A luxushotel már négy évvel ezelőtt fontolgatta a kriptovaluták alkalmazását fizetőeszközként. Ez akkor azért nem történt meg, mivel meg akarták várni, amíg gondoskodni tudnak a tranzakciók biztonságáról és az áringadozások megfelelő kezeléséről.

„Nyilvánvaló kijelentést teszünk vendégeinknek, hogy nyitottak vagyunk új technológiákra, ezzel együtt újfajta fizetési szolgáltatást kínálunk nekik.” – nyilatkozta Jean-Yves Blatt, a Chedi vezérigazgatója.

A hotel a milliárdos Samih Sawiris tulajdona, akinek vagyona elsősorban egyiptomi ingatlanfejlesztésekből származik. Sawiris más befektetőkkel együttműködve több, mint egymilliárd dollárt költött az Andermatt renoválására. A Zürichtől mintegy 110 kilométerre található ötcsillagos szállodában egy csúcskategóriás lakosztály éjszakánként akár több ezer dollárba is kerülhet.

Más hotel is lefogadta a kriptovalutában való fizetést

Habár a szálloda figyelemre méltó, a Chedi Andermatt nem az első olyan luxushotel, amely kriptovalutát fogad el fizetőeszközként.

Az éven korábban a Richard Kessler tulajdonában lévő luxusszállodai csoport, a Kessler Collection, állítólag elsőként fogadta el a kriptovalutás fizetéseket. A luxusszállodai csoport a BitPay utalási processzort használja, hogy lehetővé tegye a tranzakciókat. A bejelentés idején a Bitcoin, az Ethereum és a Dogecoin, valamint négy nem részletezett stabilcoin került elfogadásra, vélhetően USDT, USDC stb. A Floridai Orlandóban levő székhellyel rendelkező Kessler Collection a vendéglátóipar egyik vezető szereplője. Az Egyesült Államokban számos első osztályú szálloda tulajdonosa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.