Kriptovaluta staking szolgáltatást indított Európában a Revolut

Az Egyesült Királyságban működő Revolut platform, amely világszerte 25 millió ügyféllel büszkélkedhet, kriptovaluta staking szolgáltatást indított az Egyesült Királyság és az Európai Gazdasági Térség (EGT) ügyfelei számára.

A londoni AltFi hírügynökség jelentése szerint a staking funkció várhatóan ezen a héten indul el, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tesztelési fázisban jövedelmet szerezzenek kriptovalutáikkal. Jelenleg a stakelési funkció a DOT, XTZ, ADA and ETH kriptopénzek esetében érhető el, a hozamok pedig 2,99% és 11,65% között mozognak. Ezek a hozamok azonban nem garantáltak.

Az elmúlt néhány évben a Revolut egyre inkább beépítette a kriptovalutákat a szolgáltatásaiba. 2017-ben kezdett kriptokereskedési szolgáltatásokat kínálni, amelyek azóta jelentős bevételi forrássá váltak a vállalat számára, különösen az olyan termékek bevezetésével, mint a prémium felhasználóknak nyújtott kriptopénz-visszafizetés (cashback). Mostanra a Revolut közel 100 különböző kriptoeszköz kereskedését kínálja, és lehetővé teszi ügyfelei számára azt is, hogy a kriptóállományukkal vásároljanak.

A Revolut emellett a kriptóról és a blokkláncról kínál ingyenes “Learn & Earn” tanfolyamokat is, és a programot elvégző felhasználókat ingyenes kriptóval jutalmazza.

2022 szeptemberében az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) felvette a Revolutot a kriptopénz termékeket és szolgáltatásokat kínáló engedélyezett vállalatok listájára. A Revolut csatlakozott 37 másik céghez, amelyek zöld utat kaptak az ilyen szolgáltatások nyújtására az Egyesült Királyságban, miután 2022 márciusában ideiglenes regisztrációval meghosszabbították a kriptoeszközöket forgalmazó cégként való működésüket.