Kukázza a stabilcoinokat a Binance az európai ügyfeleinél?!

A Binance eltávolítja a stabilcoinokat Európában? Richard Teng vezérigazgató megszólalt.

Végre megérkezett a nyilatkozat a Binance vezérigazgatójától a tervezett változtatásokkal kapcsolatban. A Binance korlátozásokat írhat elő a stabilcoinok használatára vonatkozóan az Európai Unióban a MiCa szabályozásra reagálva.

Korlátoznák a stabilcoinokat a Binance tőzsdén

A Binance, a világ legnagyobb tranzakciós volumenű kriptovaluta tőzsdéje bejelentette, hogy hamarosan korlátozza az Európai Unió (EU) által „szabályozatlannak” tekintett stablecoinok elérhetőségét.

A Binance vezérigazgatója, Richard Teng foglalkozott azokkal a találgatásokkal, amelyek szerint a Binance törölhet néhány stabil érmét a platformról. Teng közleményében azt mondta:

“Szeretnék egy percet szánni arra, hogy válaszoljak az egyik legnagyobb kérdésre, amelyet a közelgő MiCA stabilcoin szabályokkal kapcsolatos stratégiánkkal kapcsolatban tesznek fel.”

Teng elmondta, hogy biztos lehet benne mindenki, hogy a Binance nem távolítja el közvetlenül a nem engedélyezett stabil érméket. Azonban bizonyos termékekre korlátozza elérhetőségüket az Európai Gazdasági Térség (EGT) felhasználói számára. A szabályozott stabilcoinokkal kapcsolatos frissítéseket hamarosan megosztja majd bővebben is a platform – áll a közleményben.

Szabályozatlan stabilcoinok a problémások – de melyek ezek?

Egyelőre hivatalos válasz még nem érkezett arra a kérdésre, hogy mely stabilcoinok tartoznak a „szabályozatlan” kategóriába.

Ahogy a stabil érméket szabályozzák Európában, a Binance már nyilatkozott róla, hogy csak a „szabályozott vállalatok” által kibocsátott tokenek lesznek elérhetők a nyilvánosság számára.

“Egyes meglévő stabil érmék nem tartoznak ebbe a kategóriába, ezért bizonyos korlátozások fognak rájuk vonatkozni” – tette hozzá a vállalat.

A cég közölte, hogy az EU CryptoAsset Markets Direktívájában (MiCA) felvázolt, stabil érmékre vonatkozó szabályok június végén lépnek életbe.

A Binance francia üzletágának vezetője már 2023 szeptemberében jelezte, hogy a MiCA szabályozás bevezetésével, igencsak nagy fejfájás vár a világ legnagyobb kriptotőzsdéjére a Európai Unióban.