Lamborghinit és további 6 luxuskocsit foglalt le a hatóság a férfinél

Egy aucklandi férfinél házkutatást tartottak az új-zélandi rendőrök. A férfit pénzmosással és csalással vádolják a helyi hatóságok, több luxusautót és ingatlant is lefoglaltak. 

Egy új-zélandi férfivel szemben eljárást indítottak a hatóságok, miután 30-an pénzmosással vádolták meg. Többen azt állították, hogy a férfi több ezer dollárt kapott azért, hogy kriptovalutát vásároljon. A vádlott állítólag pénzmosási tevékenységben vett részt, amit csúcskategóriás autók vásárlásával vitt véghez. A férfi garázsában több nagyértékű luxusautót találtak a hatóságok, többek között egy 421 ezer dollár értékű Lamborghinit és egy nagyjából 289 ezer dolláros fekete Mercedes G63-at. A rendőrség lefoglalt ezeken felül egy hajót, további 5 luxusautót, 250 ezer dollár készpénzt, valamint 3 ingatlant, melyek értéke meghaladja a 3,3 millió dollárt.

Az ellene felhozott egyik vád szerint ismeretlen mennyiségű készépénzt kapott egy magánszemélytől, aki idén év elején adta át neki az összeget az aucklandi repülőtéren. A férfit azonban nemcsak pénzmosással vádoják. Többen azt nyilatkozták, hogy a férfi hamis dokumentumokkal több mint egymillió dolláros hitelt szerzett egy helyi banktól. A rendőrök nemcsak őt, hanem további 6 embert tartóztattak le a Half Moon-öbölben, a Te Atatūben és a New Lynnben tartott razziák során. Tucatnyi tiszt vett részt a felderítésben, melynek neve a Brookings művelet volt. A letartóztatott személyek közül négy férfi és két nő van, életkoruk 29 és 65 év. Valamennyiőjüket pénzmosással vádolják.

Iain Chapman nyomozó úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy büszke arra, hogy a nyomozócsoportja a COVID-19 okozta káoszban is helyt állt, és lecsapott a bűnözőkre. Majd hozzátette:

A rendszerben tisztára mosott pénz nagy része kábítószer értékesítéséből származott. Azt akarjuk, hogy Új-Zéland legyen a legbiztonságosabb ország.”

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.