400 millió dollárt koboz el az amerikai hatóság a OneCoin pénzmosójától

A OneCoin történetének sosem lesz vége. Itt az újabb hír a 4 milliárd dollárt összekalapoló gigászi méretű kriptoátveréssel összefüggésben. Az amerikai igazságügyi minisztérium 400 millió dollárt akar elkobozni Mark Scott jogásztól, akit a Ponzi-séma egyik pénzmosójának tartanak. A Coindesk értesülései szerint a már őrizetben lévő Scottal kapcsolatban a New York-i déli körzeti jogász arra kérte az amerikai kerületi bíróságot, hogy ítélethirdetéskor a vagyonelkobzást is jelöljék meg.

Mark Scott 2015 és 2018 között összesen 392,94 millió dollárnyi pénzt mosott tisztára a OneCoin megbízásából, az igazságügyi minisztérium most ezt szeretné elvenni az amerikai jogásztól. A  hatóságok egyébként a férfi tulajdonában lévő több ingatlan már lefoglaltak. Scott a OneCoin üzletből gazdagodott meg. A bolgár Ruja Ignatova által alapított cégen keresztül beáramló pénzt mosta tisztára, melyből jócskán utalt magának is. A férfi nagy lábon élt egészen a lebukásáig. Sportkocsikat, drága ékszereket, tengerparti luxusvillákat, illetve jachtokat vásárolt. Most ezeket is áruba bocsáthatják a hatóságok, amennyiben jóváhagyja a bíróság a kérést.

Az amerikai ügyészség szerint a OneCoin a világ egyik valaha volt legnagyobb piramisjátéka. Ha Scott minden vagyonát elveszik, akkor is csak 10%-a lesz meg a csalás során összegyűjtött 4 milliárd dollárnak. Mark Scott egyébként 50 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük