Leáll a Storj decentralizált adattárolási startup a tokenkonverziós programjával

A Storj Labs SJCX tokenjének tulajdonosai 2020. január elsejéig tudják átváltani a Counterparty blokkláncú SJCX tokenjeiket a támogatott Ethereum alapú STORJ tokenekre. Ha nem teszik meg az idő előtt, akkor elvesztik befektetésük értékét. A cég kedden jelentette be a konverziós programja kifutását.

A közlemény szerint az elmúlt hat hónapban már alig volt átváltás, tehát nincs többé szükség a régi SCJX tokenek támogatására.

Azok az userek, akik nem váltják át idő előtt a tokenjeiket, azok az SJCX befektetéseiket elvesztik és a startup automatikusan átkonvertálja és a Storj tartalékpooljába vándorolnak.

A Storj tokenek hasznossági tokenek és elődleges feladatuk, hogy ösztönözzék a felesleges adattár kapacitással rendelkezőket hogy vállalati felhasználók fájljait tárolják készülékeiken.

A tokenkonverzió két éve kezdődött miután Storj bejelentette, hogy a decentralizált felhőtárolási szolgáltatását az Ethereum blokkláncára migrálja. Akkor a felhasználók még 1:1 árfolyamon tudták átváltani a tokenjeiket.

A Storj decentralizált adattárolásáról a BitcoinBázison is részletesen foglalkoztunk. A váltásra az Ethereum blokkláncára a startup vezető azzal magyarázták, hogy az Ethereum olcsóbb tranzakciós díjakkal rendelkezik a STORJ tokentulajdonosok számára a fokozott biztonság és programozhatóság mellett. Egyben az Ethereum jóval nagyobb felhasználóbázissal és adoptációval rendelkezik mint a Counterparty hálózat, így könnyebb növelni a projekt felhasználóbázisát is.

(Forrás: Storj)

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük