Leállt a Binance.US, a kriptotőzsde szerint nem történt hackertámadás

Augusztus 8-án hajnalban a Binance.US kriptovaluta tőzsde váratlanul leállt és órákig nem volt elérhető. Az esemény után a tőzsde vezérigazgatója Catherine Coley azt írta a Twitteren a felhasználóknak megnyugtatására, hogy a népszerű kriptotőzsdét nem sújtotta kibertámadás, a pénzeszközök biztonságban vannak.

A Binance.US felfüggesztette a kereskedést egy időre a rendszer eddig nyilvánosságra nem hozott zavara miatt. A tőzsde közel 6 órán keresztül nem működött, így jogosan kezdtek el aggódnak a felhasználók.

Délelőtt 11:26 órakor (csendes-óceáni idő szerint) észrevettük, hogy rendszereink nem működnek megfelelően. Felhasználóink ​​védelme érdekében leállítottuk a kereskedést, a megbízások feldolgozását, a kriptovaluták vásárlását, a letébehelyezést és a pénzfelvételt is. Hagyjuk, hogy a felhasználók 30 perccel a kereskedés újranyitása előtt töröljék a megbízásaikat. Arra számítunk, hogy ez nagyjából 6 órát vesz igénybe”, volt olvasható a cég által közzétett Twitter bejegyzésben.

Ezt követően egy újabb tweet jelent meg a cég részéről, amelyben azt írták, hogy a csapat már gőzerővel dolgozik a probléma megoldásán és a szolgáltatás helyreállításán. Többen persze arra gondoltak, hogy kibertámadás sújthatta a kriptotőzsdét, de Coley a hackertámadásra azt reagálta, hogy nem volt történt ilyen jellegű esemény, és minden óvintézkedést megtesznek a felhasználók védelme érdekében. Még nem egyértelmű, hogy mi történt a rendszerrel. Ha a vezérigazgató állításai igazak, nem kibertámadás, de azért érthető az amerikai ügyfelek aggodalma.

A Binance.US a helyreállás után közölte, hogy a cég csapata azt vette észre, hogy a felhasználók egy rendszerhiba miatt nem látták a megbízásaikat, ezért úgy döntött a kriptotőzsde, hogy leállít mindent, míg a hiba okát meg nem találja és helyre nem hozza.

További cikkeink:

Már megint egy hackertámadás: 10 terabyte adatot loptak el a Canon hálózatáról

4,6 millió dollárt követeltek a hackerek az utazási irodától – meg is kapták

Letartóztatták a Twitter hackertámadás feltételezett elkövetőit

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.