Lebukott az örmény IT cég, ami vízerőműben bányászott kriptót [VIDEO]


Egy vízerőműben állított fel bányászfarmot egy örmény IT cég, és másfél évig titokban bányászott kriptopénzt – amíg most le nem bukott.

Az örmény nemzetbiztonsági hivatal szombaton jelentette, hogy vádat emeltek egy IT cég ellen, amely egy vízerőműben működtetett bányászfarmot. Az állami kézben lévő vízerőműben több, mint másfél éve folyt már a titkos kriptopénz bányászat, amikor az örmény hatóság lecsapott a cégre.

Az alábbi videóban 0:30-tól lehet látni a lefoglalt gépeket. A több száz videokártya polcokon sorakozva termelte a kriptopénz, melyhez saját hűtőventilátorok rendszert is építettek.

Arról nincs információ pontosan mennyi pénz sikerült az elmúlt másfél éves működés alatt a farmnak bányásznia, a hatóságok vizsgálják az ügy további részleteit, ezért egyelőre nem osztottak meg több információt.

Örményországban egyáltalán nem állnak negatívan a kriptopénz bányászathoz. Tavaly októberben egy 50 millió dolláros beruházásból 3000 gépes bányászfarm épült az országban, ahol az esemény megnyitóján az ország legnagyobb politikai vezetői is jelen voltak. Azt azonban nyilván nem nézik jó szemmel, hogy elektromos áramot lopnak a nemzeti erőforrás kihasználásával. Az informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó cég több mint 1.5 millió kW elektromos áramot használt fel, mely a helyi áramárral számolva 150 ezer dollárnak felel meg, ennyivel károsította meg az államot az illegális bányászfarm Örményországban.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.