Bő egyéves késés után megkezdődik a Ledger Stax kiszállítása

A világ egyik vezető hardvertárca-gyártója az olyan sikermodellek, mint a Nano S és a Nano X után 2022 decemberében bejelentették a Stax létrehozását, melyet az iPhone társ-alkotójával, Tony Fadellel együtt terveznek.

Az ellátási láncok problémái miatt azonban a Stax kiszállítása csak most kezdődhetett meg. A 2023 márciusára ígért terméket azonban sikerült az idő alatt finomhangolni és extra funkciókkal felruházni.

A Ledger Stax bemutatása

A Ledger Stax egy új generációs hardveres tárca, melyet digitális eszközök, például kriptovaluták és NFT-k biztonságos kezelésére terveztek. A készülék létrehozását 2022 decemberében a Ledger által rendezett Web3 fejlesztői eseményen, a Ledger Op3n-en jelentettek be. A Stax tervezésében és létrehozásában részt vett Tony Fadell is, az iPod megalkotója és az iPhone társ-tervezője is. Az együttműködés célja a magas szintű biztonság és intuitív felhasználói élmény biztosítása.

A Ledger Stax egyedi, ívelt E Ink kijelzővel rendelkezik, mely körbefut az eszközön, ezzel lehetővé téve a tranzakciók részletes megtekintését, és a képernyő teljes mértékű személyre szabását. A korábbi eszközökkel ellentétben a Stax érintőképernyőt használ, mely biztosítja a könnyebb navigációt és a tranzakciók egyszerűbb, kényelmesebb ellenőrzését. Az eszköz egy beépített mágnessel is rendelkezik, mely a könnyebb tárolás érdekében került a készülékbe.

A Stax célja egyértelműen első osztályú kriptobiztonság integrációja a mindennapi életben amellett, hogy megőrzi a Ledger által már ismert, magas szintű biztonságot és megbízhatóságot.

Problémák az ellátási láncokkal

Dacára, hogy a terméket 2022 decemberében jelentették be, a kiszállítás csak 2024 májusában kezdődött meg. Az eredetileg 2023 márciusra tervezett megjelenés 14 hónapos csúszása a gyártási problémák megjelenése miatt következett be. Az előrendelők közül többen a Reddit közösségi médiafelületén fejezték ki aggodalmakat és panaszukat a vásárlásaikkal kapcsolatban, mondván, nem tudni mikor kapják meg rendeléseiket.

Tizennégy hónappal az eredeti megjelenési dátum után a Ledger sajtóközleményben tudatta, hogy végre megkezdődtek a szállítások az előrendelést leadó ügyfelek számára. Ian Rogers, a Ledger ügyfélélményét biztosító vállalati vezetője elmondta, bár az utazás eltartott egy ideig, sikeresen megvalósították a Stax-szel kapcsolatos elképzeléseiket. Az ügyvezető elmondása alapján az eszköz a korábban 0.9-es verzióban kívánták kiszállítani, azonban az extra idő lehetővé tette, hogy az eszközt az 1.4-es verziójú állapotban szállítsák ki, mely kifinomultabb és néhány extra funkciót is tartalmaz.

Fadell szerepe a Stax létrehozásában

Rogers elmondása alapján nem véletlen, hogy Tony Fadell-lel együtt kívánták megalkotni a Stax-et. A legsikeresebb Apple-termékekben oroszlánrészt vállaló Fadell nem ismer kompromisszumokat, ha az ügyfélelégedettségről és a felhasználói élményről van szó. A Ledger felsővezetője szerint a Stax nem lenne ilyen kifinomult és letisztult, ha a vállalat önállóan tervezte volna meg és készítette volna el a készüléket.

A vállalat és a mérnök együttműködése egy olyan készüléket eredményezett, mely a hardveres tárcák teljesen új élményét és hihetetlen vonzerejét biztosítja, ezzel egy új felhasználói osztályhoz eljuttatva az eszközöket. Rogers hozzátette, a közös munka ugyan hosszú és nehéz volt, de együtt sikerült egy világelső projektet létrehozni, a kihívásokat pedig rugalmasan kezelték.