Lemondott a BitMEX vezetősége, ideiglenes vezérigazgatót neveztek ki

A BitMEX vezérigazgatója és csapata lemondott egy héttel azután, hogy az amerikai hatóságok letartóztatták Arthur Hayes vezérigazgatót és Samuel Reed technológiai igazgatót.

Egyesült Államok Árutőzsdei Kereskedelmi Bizottsága (CFTC) még múlt héten csütörtökön bejelentette, hogy polgári jogi végrehajtási eljárást indított öt cég és három magánszemély ellen, mivel regisztráció nélkül működött a BitMEX kriptotőzsde. Az amerikai Igazsgágügyi Minisztérium szerint a közsimert váltó nem tartotta be a pénzmosás elleni szabályokat sem, illetve nem foglalkozott a know-your-customer (ismerd meg az ügyfeled) szabvánnyal.

Arthur Hayes és Samuel Reed társalapítók azonnali hatállyal visszaléptek minden vezetői felelősség alól. Greg Dwyer, az üzletfejlesztési vezető pedig szabadságot vett ki.

VivienKhoo, a 100x Group operatív vezérigazgatója lett a BitMEX ideiglenes vezérigazgatója. Ben Radclyffe, kereskedelmi igazgató pedig kijelentette, hogy fokozott felelősséget vállal az ügyfélkapcsolatok kezelésével és a pénzügyi termékek felügyeletével kapcsolatban.

A vezetőségben bekövetkezett változások azt jelentik, hogy arra összpontosíthatunk, hogy fő üzleti tevékenységünkként kiemelkedő kereskedési lehetőségeket kínáljunk minden ügyfelünk számára a BitMEX platformon, a vállalatirányítás magas színvonalának fenntartása mellett”, mondta David Wong, a 100x Group elnöke. A platform folyamatos napi irányítása az új csapat vezetőire fog hárulni. Wong úgy véli, hogy megtudnak bírkózni a BitMEX irányításával, amelyhez hozzátartozik majd a felhasználók ellenőrzése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.