Letétkezelővel jön a Winklevoss ikerpár Gemini tőzsdéje

Intézményi szintű letétkezelő indítását jelentette be a Cameron és Tyler Winklevoss bitcoin milliomosok tulajdonában lévő Gemini kriptotőzsde.

A Gemini Trust Company-n keresztül, a New York-i pénzfelügyelet ernyője alatt bejegyzett Gemini Custody letétkezelőn keresztül az ügyfelek a fedezeteikért cserébe azonnali kriptovaluta kereskedelmet folytathatnak.

Korábban az ügyfeleknek legalább egy napot kellett várniuk, hogy kereskedhessenek a digitális eszközökkel. A letétkezelő segítségével a Gemini ügyfelek az offline tárolt letétjeikkel (hidegtárcán) is kereskedhetnek anélkül, hogy meg kellene várni, mire a Gemini online tárcáikba átutalja azokat.

A bejelentés szerint az ügyfelek fehér listákat állíthatnak össze, amiken olyan kriptovaluta címeket adhatnak meg, amikhez az auditoroknak hozzáférésük van így hitelesítve a digitális vagyon hitelességét. Az ügyfelek egyben alszámlákat is létrehozhatnak több kereskedési egyenleg kezelésére.

“Az intézményi befektetők egyértelmű és növekvő igényt mutattak a kriptók iránt, de eddig nem találtak olyan megoldást, amely teljes mértékben megfelel a komplex szabályozási és biztonsági követelményeiknek.” – írta Jeanine Hightower-Sellitto, a Gemini ügyvezetője.

Köszönhetően a biztonsági fejlesztéseknek, áll a közleményben, a Gemini Custody segítségével többaláírásos offline tárolási megoldások is elérhetőek lesznek.

A letétkezelő a következő kriptókat és tokeneket engedélyezte: bitcoin, bitcoin cash, ether, litecoin, zcash, 0z, REP token, maker, BAT, BRD, DAI, MANA token, enjin, flexacoin, gemini dollár, Kyber Network tokenje, a Loom Network tokenje és az OmiseGo. A Gemini a jövőben újabb tokenek támogatását tervezi bevezetni.

A Gemini 2018-2019-ben arra fókuszál, hogy biztonságos és szabályozott kereskedési környezetet biztosítson az intézményi befektetőknek.

A tőzsde július elején jelentette be, hogy brókerkereskedői engedélyt kért egy amerikai pénzfelügyelettől a FINRA-tól, ami egy az Egyesült Államok értékpapír-kereskedőit felügyelő önszabályozó szervezet. Ha a Gemini brókerkereskedői jóváhagyást kap, akkor képes lesz alternatív kereskedési rendszerré transzformálni platformját, amely lehetővé teszi digitális értékpapírok listázást és kereskedelmét az akkreditált kereskedők számára.

(Forrás: Business Insider)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük