Lezuhant a bitcoin ára, mínusz 20% a tegnapi nap vége a kriptopénz piacon

Alig száradt meg a virtuális tinta a tegnapi bejegyzésünkön, mely a hétfői piaci korrekció hatásáról tudósított a többi altcoinra vetítve, tegnap délután ismét izgalmasan alakult a kriptopénzek piacán a kereskedés. A bitcoin ára ugyanis a mélybe zuhant pár óra leforgása alatt.

Lezuhant a bitcoin ára

Tegnap délután nem sokkal három óra után fordultak pirosba a grafikonok. Egyre csak alacsonyabb és alacsonyabb ajánlatok érteztek a bitcoin árfolyamára. 2750 dollárról két óra alatt 2550 dollárig süllyedt a bitcoin árfolyam, itt átmenetileg megtorpant az esés. De mindössze egy óráig tudott az árfolyam 2600 dollár felett maradni, miután jött a következő eladási hullám. A második körben 2330 dollárig esett vissza a bitcoin ára jelentős mértékben kiugró forgalom mellett. De még innen is volt lejjebb, az ezt követő korrekció után ugyanis 2205 dollár volt a legalja a mostani zuhanásnak.

Lezuhant a bitcoin ára

A 2200 dolláros szint környékén utoljára május 31-én járt az árfolyam, azóta két hét alatt 3000 dollárig, több, mint 35%-ot erősödött a kriptopénz. Ebből a jelentős nyereségből pedig 20%-ot csak tegnap délután el is veszett. A többi, pedig már a hét eleji korrekció alatt eltűnt.

A többi kriptopénz is vörös zónában jár

Az összes kriptopénz piacára begyűrűződött az eladói hangulat. Szinte kivétel nélkül minden altcoin árfolyama kétszámjegyű százalékban esett. A top 10 kriptopénz közül a NEM coin és a IOTA járt a legrosszabbul, itt ugyanis több, mint 15%-ot gyengült az árfolyam.

A NEM coin piaca ezáltal rendkívül kockázatossá és volatilissé vált, hiszen az elmúlt egy hétben már több mint háromszor fordult elő 20%-ot meghaladó esés és korrekció egymás után. A legrosszabbul talán az IOTA altcoin tulajdonosai jártak, mely az Internet of Things megosztott főkönyv projektjének tokenje hétfőn került a Bitfinex piacára jelentős árfolyam növekedés mellett. A jelenlegi zuhás azonban ezt az extra profitot úgy tűnik el is vitte.

Pirosban a top 10 kriptopénz

Az altcoinok közül a ripple viseli eddig a legjobban a kiképzést. A ripple piacán ugyanis az elmúlt napban mindössze 2%-os árfolyam gyengülés volt tapasztalható, ami a többi kriptopénzt elnézve mindenképpen pozitívnak mondható. A Coinmarketcap adatait szerint a kereskedés több mint fele, KRW-ben, azaz a koreai won deviza ellenében zajlott. Úgy tűnik tehát, hogy a koreai piacon a rippleben találtak menedéket a kriptopénz piac zuhanása elől a befektetők. Elképzelhető ugyanis, hogy még nem értünk az árfolyam esés legaljára.

A ripple tarja magát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük