Linus Torvalds, a Linux megalkotója lehet a Bitcoin feltalálója is?

Linus Torvalds, a Linux megalkotája, úgy tűnik, hogy módosított egy sort a Linux Kernelben. Ezt olyan módon jelenítette meg, mint ami úgy néz ki, mintha azt állítaná, hogy ő Satoshi Nakamoto. A módosításban ugyanis az áll: “Név = Én vagyok Satoshi”, ami vagy egy vicc, vagy valóban azt állítja, hogy ő találta fel a Bitcoint.

Linux commit

Már korábban is felmerült Linus Torvalds-szal kapcsolatban, hogy ő lehet Satoshi Nakamoto. Ennek részben egyik oka, hogy ő találta ki a Git-et, amelyről úgy gondolják, hogy a blokkláncot inspirálta, részben pedig azért, mert minden közvetett bizonyíték elég tökéletesen illik rá, hogy ő legyen az egyik legjobb jelölt.

Lehet, hogy Linus Torvalds is csak egy viccnek szánta a mostani kódbejegyzését, vagy csak így akarta felhívni a figyelmet a Linux egy nagyszerű eredményére. Ugyanis a 90-es évek óta először kapott 999 commitot az operációs rendszer. De az is lehet, hogy ezt a visszafogott módját választotta annak, hogy némi hihető tagadhatósággal azt mondja a geek közösségnek, hogy ő valóban Satoshi Nakamoto. Ez akár teljesen hihető is lenne, hiszen természetesen rendelkezik a megfelelő képességekkel.

Már többször is írták róla, hogy:

“Egyszerűen illik rá minden, és túlságosan is tökéletesen. Hirtelen távozása, amikor Nakamoto alig egy évvel a bitcoin elindítása más dolgok felé fordult, szintén illik egy olyan emberhez, aki már akkor is híres volt és hírneve volt a szakmában.”

Linus Torvalds

De miért nem fedi fel nyíltan magát Linus Torvalds, hogy ő a Bitcoin feltalálója

És mi a helyzet az érintetlen Bitcoinokkal. Mi a fenének lenne rá szüksége, figyelembe véve Torvalds 150 millió dolláros ismert vagyonát? Lehet, hogy el is dobta őket a kezdeti időkben, amikor még semmit sem értek. Ma már élvezi a sárga házait, a sárga autóját, a feltehetően szép életét. Miért kockáztatna bármi módon akár egy parányit is belőle.

Szóval Torvalds határozottan rendelkezik azokkal a technikai képességekkel, ami a Bitcoin megalkotásának összetevői voltak. Rendkívül okos személyiség, illik rá a karakter és a temperamentum, illik rá az időzítés. Megmagyarázza Nakamoto néhány rejtélyes döntését a Windows használatával kapcsolatban is. Alapvetően ő a legeslegelső jelölt a Bitcoin feltalálójának címére, különösen a nyílt forráskódú megközelítés és a többi technikai háttér miatt is.