Linzhi bányagép gyártó új Ethereum ASIC bányászt jelentett be

Chen Min, a Canaan Creative korábbi csipfejlesztője Szöulban jelentette be új bányagép gyártó cégét, a Linzhi-t, melynek első terméke egy alkalmazásspecifikus bányagép lesz ETH és ETC bányászatára.

Az Ethereum ASIC bányászok viszonylag új termékek a piacon. Az első ETH ASIC bányagépet öt hónappal ezelőtt dobta piacra a Bitmain. Az Antminer E3 jelenleg 1100 dollárba kerül és az első tétel percek alatt elkelt még a Bitmain új egy egység, egy felhasználó elve és a kínai és tajvani szállítási korlátozások ellenére is. A vállalat már február óta készíti felhasználóit az új technológiára.

Christopher Rolland, a Susquehanna elemzője volt az első ki nyilvánosan bejelentette a bányagép fejlesztő ether bányászát, mely ASIC technológiát használ: “A múlt heti ázsiai utazásunk során megerősítettük, hogy a Bitmain már kifejlesztett egy Ethereum ASIC minert és már szállítja is azokat.”

Szerencsére az Ethereum közösség nem örül túlságosan a Bitmain ASIC minereknek, mivel szerintük használatával a centralizációt erősíti és megakadályozza a tisztességes versenyt a bányászatban. Nem sokkal korábban jöttek ki az ETH fejlesztői az Ethereum fejlesztési ajánlással (EIP), amely segítségével megakadályoznák az ASIC-ok használatát ETH bányászatakor.

A Bitmainre nem csak az Ethereum közössége orrolt meg, de több más PoW coiné is. Az egyik a monero volt, melynek fejlesztői bejelentették, ASIC-rezisztenssé teszik a hálózatot, ezzel is ellehetetlenítve az Antminer X3 térnyerését, amit külön monero bányászatára fejlesztettek ki. A monero lépését egy kisebb coin a Siacoin is követte.

Chen a szöuli Ethereum Classic Summit alatt arról beszélt, a Linzhi cég Ethereum bányásza csupán a Bitmain bányász áramfogyasztásának 1/8-át fogyasztja. Hashereje pedig 1 400 millió hash lesz másodpercenként  — ami nem elhanyagolható, ha a Bitmain Antminerek 190 millió hash per másodpercét vesszük. Ha Chen kijelentései megfelelnek a valóságnak, akkor a Linzhi termékek 20 dollárral több ethert bányászhatnak naponta, mintegy 17 dollárral többet az Antminer E3-asaihoz képest. Chen szerint a hardverba fektetett összeget mintegy 4 hónap alatt megtérülne.

A bányász várható piacra dobása 2019 áprilisában lesz, bár Chen még nem adott hírt a modell várható áráról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük