A top 4 ethereum bányász társaság, mely a hash erőforrás 75%-át adja

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ahogy nő az ethereum bányászatának nehézségi foka, úgy bukkannak elő az ethereum piacán is új bányász társaságok. Az első négy pool már most a hash erőforrás több, mint 75%-át adja.

Ethereum bányász társaságok

Mára eljutottunk odáig, hogy az ethereum bányászatot se lehet otthon a négy fal között eredményesen folytatni. A nehézségi fok növekedése miatt egyre többen bányásznak poolokba tömörülve, így is elősegítve, hogy gyorsabban és könnyebben jussanak a bányászatért járó jutalomhoz a közös erőforrást kihasználva. A bitcoin bányász társaságokról itt olvashattok bővebben, egy korábbi cikkünkben kitértünk a legfontosabb részletekre és összeszedtük a legnagyobb bitcoin poolokat is.

Jelenleg a négy legnagyobb ethereum bányász társaság a hash erőforrás 75%-át adja a teljes hálózati hash kapacitás alapján.

Top 4 ethereum bányász társaság

Lássuk akkor a legnagyobb ethereum bányász társaságot, melyek a jelenlegi adatok szerint uralják a hálózatot.

Top 4 Ethereum bányász társaság

Ethermine (29.8%)

Az Ethermine pool eddig több, mint 8840 ethereumot szerzett, több mint 1 millió blokk kibányászása után. A jelenleg 68 TH/s hashrátával bányászó társaságnak 109 ezer aktív bányásztagja van. Ez az egyik legnépszerűbb pool az ETH bányászok körében, akik két platformon, az Ethpool és az Ethermine oldalán keresztül is csatlakozhatnak a társasághoz.

Sparkpool (17.3%)

A kínai Sparkpool eddig összesen 3480 ethereumot bányászott ki az évek során, jelenleg pedig 41 TH/s hashrátával dolgozik. A bányász társaságnak 23 ezer aktív tagja van. A poolban ethereum mellett további altcoinok bányászatára is van lehetőség.

F2Pool2 (15.0%)

Az F2Pool2 a jelenlegi ethereum hálózat kapacitásának 15%-át adja a hash erőforrás tekintetében. Eddig több, mint 4500 ethereumot sikerült kibányászniuk, a jelenlegi hashráta pedig 36TH/s-nak felel meg. A szintén ázsiai F2Pool2 esetében is lehetőség nyílik más altok bányászatára, így akár bitcoint és litecoint is lehet a bányásztársaságon keresztül bányászni.

Nanopool (14.3%)

A dobogóról épphogy leszorult Nanopool is jelentős mértékben járul hozzá az ethereum tranzakciók validálásához a maga 14%-os piaci részesedésével. Az intuitív és egyben biztonságos platform eddig már több, mint 7770 ethereumot bányászott ki, a jelenlegi hash rátája pedig 36TH/s, melyet a 64 ezer aktív bányásztag szolgáltatja.

A négy legnagyobb ethereum bányásztársaság együttesen jelenleg a teljes hálózati kapacitás 76.5%-át fedi le, az arányok egyelőre jól elosztottak, egyik társaság sem közelíti még meg a bűvös 51%-ot, mely révén a befolyása alá tudná vonni a hálózatot (51%-os támadás), mint az történt több kisebb altcoin esetén is az elmúlt hónapokban.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.