Lionel Messi átigazolási pletykája a kriptopiacra is hatással van

Ezekben a napokban a világ labdarúgásának egyértelműen legizgalmasabb hírfolyama Lionel Messi helyzete. Ugye az már korábban egyértelművé vált, hogy különféle pénzügyi okok miatt az argentin klasszisnak több mint 20 év után távoznia kell az FC Barcelona csapatából. Az még nem teljesen biztos, hogy hol fog kikötni, de nagy valószínűséggel az új csapata a Paris Saint-Germain lesz. Ha ez tényleg így lesz, akkor Párizsban a világ talán legerősebb csapata alakul ki Neymarral vagy éppen di Maríával. Utóbbiak egyébként a legjobb barátainak is számítanak, még júliusban együtt is nyaraltak.

Lionel Messi átigazolási kérdése a PSG token értékét is megnyomta

Vasárnap délben tartottak sajtótájékoztatót Barcelonában, ahol a hatszoros aranylabdás Messi könnyek között búcsúzott el a katalán csapattól. Az is kiderült, hogy hiába egyezett bele fizetésének 50%-ára csökkentésébe, még ez is kevés volt. A spanyol szabályok szerint ugyanis egy klubban a bérek összege nem haladhatja meg a klub teljes éves bevételének 70%-át. Messinek viszont olyan fizetése van még az új megegyezés szerint is, hogy vele a Barcelonánál a bérek a teljes bevétel 110%-át tennék ki. Ha pedig most körbeolvasunk az interneten, azt láthatjuk, hogy már szinte mindenhol készpénzként kezelik a PSG-be való érkezését, csak a konkrét megerősítést várja mindenki.

Viszont ennek a hírnek a hallatán a klub rajongói tokenje, a $PSG több mint 50%-ot növelt értékén. Egyetlen nap alatt az ár 29 dollárról felment 44 dollárra. De mivel nem jött továbbra sem hivatalos megerősítés, így kicsit a coin értéke visszazuhant, de a cikk írásakor is közel 50%-kal ér többet, mint mondjuk szombaton. A tokent még 2020-ban indították el a PSG és a blokklánc-alapon működő SOCIOS.COM platform közreműködésével. Ahogy minden más hasonló token esetén, úgy a $PSG is lehetővé teszi a birtoklói számára, hogy hozzáférjenek speciális tartalmakhoz, legyen joguk szavazni bizonyos dolgokról, de extra jutalmakat és élményeket is kaphassanak. Ma már minden topligában találunk csapatokat, akik rendelkeznek ilyen tokenekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük