Már beárazta a piac a litecoin blokkjutalom feleződést, véli Charlie Lee alapító

A litecoin (LTC) feleződése, azaz a blokkok bányászatáért járó díj csökkenését már beárazta a piac a litecoin árfolyamába, hiszen mindenki tud már róla az indulás óta, véli Charlie Lee, a Litecoin megalkotója és a Litecoin Alapítvány ügyvezetője. A Litecoin ma az ötödik legnagyobb kriptovaluta a piaci érték alapján.

„Az emberek az árfolyam emelkedésére számítanak, így nagyon sokan most vásárolnak be a digitális valutából, ami önbeteljesítő jóslatként emeli az árat”. – jegyzi meg Charlie Lee a Crypto Love YouTube csatornán megjelent interjúban.

„Az biztos, hogy az árfolyam hosszú távon emelkedni fog, viszont a rövid távú hatások ma még nem világosak senki számára.” – emeli ki Lee.

A litecoinnal 2019. július 14-én 92 USD árfolyamon kereskedtek, ami 32%-kal van lejjebb egy hónappal ezelőtti árfolyamhoz képest, de éves viszonylatban még is 16%-os emelkedést tudott produkálni az LTC.

A második Litecoin blokkjutalom feleződése várhatóan augusztus 5-én történik meg, ami felére csökkenti a digitális valuta kibocsátását. Ezután a bányászok 12.5 LTC-t kapnak minden egyes kibányászott blokk után. Lee szerint a feleződés mindig sokkoló hatásként éri a rendszert, és néhány bányász már nem fogja tudni nyereségesen működtetni az infrastruktúrát, és egyszerűen lekapcsolja a gépeket.

Ha a hálózat nagy része lekapcsolja a gépeket, akkor ez egy időre lelassítja a hálózat működését. „A Litecoin esetében ez akár egy hétig is eltarthat, de utána helyreáll a rendszer működése.” – magyarázza Lee az interjúban.

A Bitcoin következő feleződése 2020. májusában várható, de Lee szerint a Litecoin és a Bitcoin között itt nem vonható párhuzam. A két kripto nagyon különbözik egymástól, és akkor az árfolyamot inkább majd a makrogazdasági hatások fogják befolyásolni, teszi hozzá.

Lee az interjúban beszél a Bitcoin árfolyamának előrejelzéséről is.

A tavalyi év végén Bobby Lee, a BTCC első kínai kriptovaluta tőzsde alapítója és Charlie Lee bátyja azt osztotta meg a Twitteren, hogy szerinte a Bitcoin árfolyama 2021-re 333.000 dollárra emelkedik majd. Kérte a követőit, hogy mondják el ők is a véleményüket, a többség azonban másképp látta a dolgot. Charlie Lee sem ért egyet ezzel az előrejelzéssel, és szerinte nem jó jóslatokba bocsátkozni, mert senki sem tudja, mi fog valóban történni.

Mikor az interjú közben a műsorvezető viccesen megkérdezte, hogy a Litecoin ára 333.000 dollárra nőhet-e, Charlie Lee nevetve rögtön azt válaszolta, hogy biztosan így lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük