Őrült előrejelzés 1 millió dolláros bitcoin árat jósol

A Bitcoin árára tucatnyi előrejelzés és jóslat érkezett. A nullától több mint 1 millió dollárig. Néhány licitáló, mint John McAfee annyira magabiztos, hogy készen áll abszurd dolgokat is bevetni csak, hogy meggyőző legyen (ingyenes bitcoin bankkártya a médiának). Ezek a földtől elrugaszkodott előrejelzések bekövetkezhetnek?

Kutakodtunk az internetet, és rájöttünk, hogy John McAfee nincs egyedül már-már őrült előrejelzésével, miszerint a kriptovaluták királya elérheti az 1 millió dolláros értéket.

Íme a legelképesztőbb bitcoin előrejelzések szakértőktől

Az egykori IBM ügyvezető Jesse Lund egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a BTC ára akár 1 millió dollárig is felmehet. Az interjúban Lund hozzátette, hogy 1 millió dollárnál egy Satoshi egyenlő lenne egy amerikai pennyvel. Azt is megjegyezte, hogy ha a likviditás meghaladja a 20 trillió dollárt, akkor egy bitcoin értéke 1 millió dollár lenne. Véleménye szerint a 20 trillió dolláros likviditás hatalmas változást jelentene a globális pénzügyi szektorban.

Wences Casares, a PayPal igazgatósági tagja szintén ráharapott a bitcoin 1 millió dolláros jóslatára, de előrejelzése kissé ésszerűbb, hisz határidőt is prognosztizált. A PayPal igazgatótanácsi tagjának legújabb feltételezése szerint: „Egy bitcoin több mint 1 millió dollárt is érhet, hét-tíz éven belül”. Casares felhívta mindenki figyelmét a sokszor feledésbe merülő statisztikákra is. Például a tíz éve tartó folyamatos fejlődésre, a több mint 60 millió bitcoin tulajdonosra, a havonta 1 millió új tulajdonosra és a napi több mint 1 milliárd dollárt is kitevő globális tranzakciókra.

Casareshoz hasonlóan Julian Hosp, szerző, TenX alapító és kriptoelemző is hisz abban, hogy a bitcoin az 1 millió dollárt is el fogja elérni a következő évtizedben. Ahhoz, hogy ezt a jóslatot megtegyük, egy metrikus eszközre támaszkodott, amit az állomány-áramlás arányának nevezünk. Ez kiszámítja egy adott eszköz aktuális kínálatát, és osztja azt a jövőbeli értékbecslés becsült éves összegével. A bitcoin jövőbeni értékének kiszámításánál ezt az arányt figyelembe véve, a 21 millió bitcoin korlátozott kínálata esetlegesen fontos szerepet fog játszani az ár alakulásában.

Hosp szerint az állomány-áramlás arányú 95%-os pontossággal rendelkezik, mivel előrejelezte a „2014-es buborékot, 2016-os alul értékelődést, 2017-es buborékot és a 2018 nyarán bekövetkező korrekciót.” Azt is mondja, hogy a bitcoin ára 100 000 és 300 000 dollár között mozog a 2020-as feleződéséig.

A Poolin kriptobányász társalapítója Zhu Fa nemrégiben fejtette ki meredek nézetét a bitcoinnal kapcsolatban. Február 10-én Zhu Fa azt jósolta, hogy a bitcoin 5 millió kínai jüanra emelkedik. Ez körülbelül 740 000 dollárnak felel meg. Abban az időben a bitcoin csak 3500 dollár felett járt, és az általános közhangulat eléggé érdektelen volt.

A WeChat posztján ezt írta:

A Bitcoin ára 500,00 jüan – 5 000 000 jüan ($ 74 000 – $ 740 000) lesz a bikafutás következő menetében (hirtelen nagy emelkedés). A közösségi médiákon található posztok alatt olvasható kommentek és like-ok szerint az ár csökkenni látszik. Most úgy érzi, inkább medvepiac van (folyamatos csökkenés).

Zhu Fa előrejelzése ugyan nem 1 millió dollár körüli, de a 740 000 dollár eléréséhez még mindig 9,200%-os növekedésre lenne szükség, mivel a bitcoin jelenlegi ára 7,950 dollár.

Oliver Isaacs a nagy blokklánc rajongó és influenszer tanácsadó, akit tisztelet övez a kripto közösségben, az Independennek adott legutóbbi interjújában azt nyilatkozta:

Úgy gondolom, hogy a bitcoinnak lehetősége van elérni a 25 000 dollárt 2019 év végén vagy 2020 év elején.

Ez ugyan nem hasonlít a többi előrejelzéséhez, de még mindig nehéz elképzelni, hogy a bitcoin ára a következő hat hónapban megduplázódna.

Kutatások azt mutatják, hogy a McAfee nincs egyedül a millió dolláros árbecslésével. Az iparág más fontos alakjai is hasonló eredményeket jósolnak. Mit jelent ez egy átlagos befektetőnek? Vásárlást és megtartást. Könnyen előfordulhat, hogy 2020-ra a bitcoin nem emelkedik 1 millió dollárra, de sok szakértő úgy véli, hogy ez 10 éven belül bizony bekövetkezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük