Altcoin heti piaci áttekintő – A héten a litecoin és ripple tulajdonosok örülhettek igazán, hogy altcoinba fektettek

Mostantól a bitcoin mellett a többi altcoin kereskedését is figyelemmel követjük és megosztjuk a legfontosabb piaci történéseket az alternatív kriptopénzek világából is.

A héten a litecoin és ripple tulajdonosok örülhettek igazán, hogy altcoinba fektettek.

A hét nyertesei: litecoin és ripple kereskedők

Szombaton már beszámoltunk róla, hogy a litecoin árfolyama csütörtökön egyik pillanatról a másikra megindult felfelé. A hónapok óta 4 dollár körül oldalazó altcoin majdnem 10 dollárig erősödött pár óra leforgása alatt. A korrekciót követően a litecoin ára 6-7 dollár körül talált magára. Az elemzők egyelőre nem találták meg az okát az emelkedésnek. Mivel a kereskedés nagy részét a kínai tőzsdék adták, a héten érdemes lesz figyelemmel követni a kínai híreket, hogy vajon tudnak-e további löketet adni a litecoin árfolyam emelkedésének.

A harmadik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoin, a ripple pár napban szintén őrületes emelkedést produkált. A hetek óta tartó 0.01 dollárról vasárnap délután 0.06 dollárra ugrott az árfolyam. Bár itt még más a nagyságrend, ekkora kilengést még nem produkált a kriptopénz indulása óta, így kíváncsian várjuk a következő napokat, hogyan viselkedik az ma árfolyam.

A Ripple is erősödik

Kevesebb izgalom a bitcoin és a ethereum piacán

A bitcoin árfolyam egyelőre továbbra is az ezer dolláros szint körül mozog. A meredek esést sikerült visszakorrigálnia a bitcoin árfolyamának, így most is 1000 dollár felett zajlik a kereskedés. A korábban áttört támaszok most ellenállásként szolgálnak az esetleges további emelkedés előtt.

Az ethereum ára mind a dollárral, mint a bitcoinnal szemben fel és le hintázott, végül oldalazva haladt a héten. Jelenleg 49 dollárba kerül az ethereum, melynek a hét elején még 50 dollár felett, 52-53 dollár körül zajlott még a kereskedése. Bár vasárnap este 45 dollárnál is járt az árfolyam, alapvetően várhatóan oldalazni készül a héten az ethereum is.

További izgalmak

Az utóbbi hónapokban jó sok izgalmat produkáló Dash a héten kevésbé teljesített jól. Az altcoin több, mint 30 százalékot vesztett az értékéből, március végén ugyanis még 90 dollárnál járt az árfolyam, ami a hét végre szépen lassan 60 dollárig gyengült. Kérdéses, hogy mennyi erő maradt a dashben, ha esetleg korrekcióra kerülne sor.

Már csak a harmadát éri egy dash a hét elejéhez képest

Említésre méltó még a Stellar Lumens menetelése is. A kevésbé ismert altcoin árfolyama megduplázódott a héten, 0,002 dollárról 0,004 dollárra. Az árfolyam emelkedést a megnövekedett forgalom okozhatta, mert múlt héten jelent meg a hír, hogy Bitcoin-Lumen Giveaway program keretén belül 16 milliárd lument osztanak szét a jelentkező bitcoin tulajdonosok között.

Bitcoin-Stellar Giveaway Program

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük