A litecoin piaci kapitalizációja meghaladta a 300 millió dollárt

A litecoin piaci kapitalizációja több mint 300 millió dollárt ér.  A litecoin árfolyama március végén több, mint 200%-ot ugrott a hónapok óta tartó stagnálás után.

300 millió dollár felett a litecoin piaci kapitalizációja

A CoinMarketCap adatai szerint a megnövekedett árfolyam miatt egyre többet ér a több mint 50 millió kibányászott litecoin a piacon. Március 30-án a litecoin ára a korábbi 4,25 dolláros szintről egészen majdnem 10 dollárig emelkedett, a hegymenet 9,9 USD-nél állt meg. Az adatok alapján a kereskedés a Poloniex, az OKCoin és a Huobi tőzsdék forgalmából adódott leginkább.

A litecoin az 5. legnagyobb altcoin a piacon

Az emelkedés után az árfolyam korrigált. De még most is 6,67 dollár környékén történik a litecoin adásvétel, ami még mindig 50%-os emelkedést jelent. A megemelkedett árfolyam mellett a litecoin piaci kapitalizációja, mely a piacon kereskedett litecoinok összértékét adja, már meghaladja a 300 millió dollárt.

Korábban a litecoin árfolyama 2017 január elején járt 6 dollár körül, de az is csak egy rövid kiugrás volt. Ezelőtt pedig 2015 nyarán tudott az árfolyam tartósan 4 dollár felett maradni.

A litecoin piaci kapitalizációja 300 millió dollár felett jár

Az árfolyam emekedés oka nem világos egyelőre

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az árfolyam hirtelen megugrását mi okozta. Több kriptokereskedőt is megkérdeztek, hogy mondják el véleményüket az ugrásról, azonban senki nem tudott rendes indokkal szolgálni.

Charles Hayter, a CryptoCompare oldal alapítója és vezetője a CoinDesknek elmondta, hogy ők sem tudják pontosan mi áll a hirtelen emelkedés hátterében. Tim Enneking, a Crypto Asset Management elnöke hasonlóképpen nyilatkozott.

“Ez a lépés teljesen váratlanul ért minket.”

Az egyik elmélet szerint a növekedés oka az, hogy a SegWit protokollt, mely eredetileg a bitcoinra lett kitalálva, egyre több litecoin bányász is szívesen alkalmazná amely révén nő a litecoin népszerűsége.

Egy másik magyarázat szerint a kriptopénz kereskedés egyre inkább áttolódik az altcoinok piacára. Hayter szerint a kriptopénz kereskedők a piaci volatilitás miatt tűkön ülnek és alig várják, hogy lecsapjanak egy nagyobb árfolyammozgásra, mely révén méginkább felerősíthetnek egy kisebb ingadozást.

Az árfolyam emelkedésnek köszönhetően jelenleg a litecoin, a piaci kapitalizációja alapján az 5. legnagyobb altcoin a kriptopénz piacon. Az első helyen a bitcoin szerepel 17,6 milliárd dollárral, majd az ethereum jön 4,4 millió dollárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük