10%-ot erősödött a litecoin (LTC) a Mimblewimble várható bevezetésének hírére

Több mint 10%-ot erősödött a Litecoin (LTC) az elmúlt 24 órában miután bejelentették a személyes adatok védelmének erősítését célzó Mimblewimble-technológia várható integrálását.

Jön a Mimblewimble a Litecoinra

A Coinmarketcap adatai szerint a piacok pozitívan fogadták a bejelentést ugyanis a cikk írásának idején a litecoin (LTC) már 12%-os pluszban járt. Az árfolyam január 10.-e óta nem látott 37 dolláros árfolyamon áll.

Február 7.-én egy blogbejegyzésben tették közzé, hogy a nonprofit Litecoin Alapítvány felvette a kapcsolatot a személyes adatok védelmére fókuszáló Beam fejlesztőcsapattal, hogy kiegészítő blokkokat fűzzenek a Litecoin hálózatához és ezzel fokozzák a Litecoin blokkláncán tranzaktálók felhasználók privát adatainak védelmét.

A Beam, mely egy saját privátcoinnal rendelkezik, a Mimblewimble technológiát hasznosítja, amit még egy anonim Bitcoin fejlesztő javasolt a Blockstream CEO, Adam Back privát tranzakció koncepciójára építve.

A kiegészítő blokkok révén a Litecoin felhasználók fokozott személyes adatvédelmet kapnak.

“Megkezdtük a Litecoin személyes adatok védelmét és helyettesíthetőségét növelő technológia hozzáadásának feltérképezését, mellyel lehetővé válik az on-chain LTC váltás egy Mimblewimble változatú LTC-re és fordítva.”

Egy ilyen funkció bevezetésével lehetővé válik a komplett anonim tranzakció a Mimblewimble LTC-vel.

A jövőbeli fejlesztéseket nyílt forráskódú licenc alatt tervezik végrehajtani, hogy a közösség is hasznosítani tudja az innovációt.

Az árfolyam emelkedés a legjobbkor jön a litecoinnak. A bitcoin árfolyama – húzva magával a teljes kriptopénz piacot – 13 hónapos medveciklusba lépett és feltételezések szerint a trend akár még a 2020-as blokkjutalom feleződésig is eltarthat.

Egy korábbi litecoin technikai elemzésünkben rámutattunk, hogy a 43 dolláros szint ugyan mágnesként vonzza az LTC-t, de a jelenlegi 36 dolláros árfolyam továbbra is 90%-os értékvesztést jelent a 2018 eleji árfolyamokhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük