A Litecoin lehagyta a Bitcoint, kétszer annyian választották a tranzakciókhoz

A Litecoin (LTC) iránti kereslet ugrásszerűen megnőtt, ahogy a felhasználók a Bitcoin helyett egyre inkább az LTC tranzakciót választják. A tendencia aláhúzza a hatékony alternatívák növekvő népszerűségét az ökoszisztémán belül.

Kétszer többet használták a Litecoint

Áprilisban megugrott a Litecoin LTC Price LTC Price fizetési megoldás iránti kereslet, és a BitPay-en közel kettő az egyhez arányt ért el a Bitcoinnal szemben. A nagyobb kereslet az on-chain adatoknál is megfigyelhető, ami erős alapokat adhat a hosszú távú növekedéshez.

A BitPay adatai szerint a platformon kétszer annyi fizetést hajtottak végre a Litecoinnal. Az 54 ezer áprilisi tranzakcióból 11 ezer esetben használtak Bitcoint BTC Price BTC Price , míg 22 ezer esetben LTC-t. Az LTC tranzakciók jelentős növekedése a fogyasztói magatartás szélesebb körű elmozdulását tükrözi az olyan alternatív kriptovaluták felé, amelyek a Bitcoinhoz képest alacsonyabb tranzakciós díjakat és gyorsabb feldolgozási időt kínálnak.

A Litecoin tranzakciót használták a legtöbbet. Forrás: bitpay.com

Ahogy az ábrán látható, három blokklánc adja a teljes tranzakciók 64%-át. A legnépszerűbb LTC opció az áprilisi tranzakciók közel 42%-át adta. A második helyen a BTC, a harmadikon pedig az ETH áll.

Ki lesz a győztes?

A Litecoin alacsonyabb díjakkal és gyorsabb visszaigazolási idővel rendelkezik. A hatékonyabb feldolgozási képesség pedig egyre több felhasználót vonz. A projekt esetében a fizetési számok növekedése korrelációt mutatott az árral, így hosszú távon a megnövekedett felhasználás pozitívan befolyásolhatja az árfolyamot. Bár az LTC tranzakciók száma folyamatosan nőtt az elmúlt tíz évben, az továbbra is kérdéses, hogy az érdeklődés elég lesz-e ahhoz, hogy az érmét kiragadja a kriptozombi státuszból.

Mivel a BTC díjak emelkednek, a fizetések egyre nehezebbé és költségesebbé válnak. A díjak 100 dollár fölött tetőztek, ami sokakat elriasztott. Így nem meglepő, hogy a felhasználók a hatékonyabb protokollokra álltak át. Az alternatívák között van például a díjmentes hálózatú Nano (XNO), a Bitcoin Cash (BCH), a Monero (XMR) és a Dogecoin (DOGE).

A fizetési preferenciák változása igazolja a Bitcoinnál kedvezőbb alternatívák iránti érdeklődést. A Litecoin népszerűsége tükrözi a felhasználók valódi igényeit. A hasznosságot, és az igényt a gyors és olcsó tranzakciók iránt.