A Londoni Értéktőzsde mostantól elfogadja a fizikailag fedezett kriptó ETN javaslatokat

Az Egyesült Királyság pénzügyi felügyeleti hatósága (FCA) nem ellenzi a kriptovaluta alapú ETN-ek létrehozására irányuló kérelmeket.

A bejelentés része a Londoni Értéktőzsde azon törekvéseinek, hogy bővítse kínálatát, és biztosítsa a befektetők számára a Bitcoin és Ethereum iránti kitettséget. Az ilyen kérelmeknek azonban számos kritériumnak kell megfelelniük.

A Londoni Értéktőzsde tárt karokkal fogadja a kérelmeket

A Londoni Értéktőzsde (LSE) bejelentette, hogy 2024 második negyedévében megkezdi a Bitcoin BTC Price BTC Price és az Ether ETH Price ETH Price tőzsdén kereskedett jegyek (ETN) iránti kérelmek befogadását.

Március 11-én egy kripto ETN-ek bevezetéséről szóló tájékoztatókban a tőzsde megerősítette, hogy a szabályozásban meghatározott irányelvek szerint el fogják fogadni a kérelmeket. A tőzsde azonban nem közölte, hogy pontosan mikor kezdi meg a kérelmek befogadását.

Az Értéktőzsde kijelentette, hogy a kripto ETN-eknek fizikailag fedezettnek és nem tőkeáttételesnek kell lenniük. A mögöttes eszköz piaci árával vagy értékmérőjével kell rendelkezniük, amely nyilvánosan elérhető, és amelyet a Bitcoinnak kell fedeznie.

A Bitcoin tőzsdén kereskedett jegyek (ETN) olyan pénzügyi eszközök, amelyek a Bitcoin árfolyamát követik, és amelyekkel a hagyományos tőzsdéken kereskednek. A Bitcoin ETN-ek bevezetésének engedélyezésével az Értéktőzsde lehetőséget biztosítana a befektetőknek, hogy szabályozott és ismert befektetési eszközökön keresztül tegyenek szert a BTC-re.

“Ezek a termékek kizárólag professzionális befektetők, például befektetési vállalkozások és hitelintézetek számára lennének elérhetőek, amelyek pénzügyi piaci tevékenységre jogosultak vagy szabályozottak.”

Közölte az FCA hétfőn.

A brit szabályozó hatóság 2021 januárjában betiltotta a kriptofókuszú származtatott termékek és ETN-ek értékesítését, és forgalmazását a lakossági fogyasztók számára. A befektetők számára ezen szegmensre vonatkozó tilalom továbbra is érvényben marad.

Az ETN kérelmek elfogadásáról szóló döntés tükrözi a hagyományos befektetők és az intézmények körében egyre növekvő Bitcoin iránti érdeklődést. A kriptovaluták népszerűségének folyamatos növekedésével a hagyományos pénzintézetek egyre inkább keresik annak a lehetőségét, hogy beépítsék a digitális eszközöket a kínálatukba.

A Bitcoin ETN alkalmazások Értéktőzsde általi elfogadása szintén rávilágít a Bitcoin körül kialakuló szabályozási környezetre. Mivel számos joghatóságban egyre világosabbá válik a szabályozás, az intézmények egyre szívesebben kínálnak BTC-vel kapcsolatos termékeket ügyfeleiknek.