Ma indulnak élesben a Waves okos szerződések

Egy 12 órával ezelőtti twítben jelentették be, hogy ma indulnak a Waves okos szerződések a platformon.

Waves okos szerződések

Mikor is pontosan?

A csapat azt nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor is pontosan de az Ethereum World News oldalnak sikerült kideríteni egy Waves frissítésekkel és fejlesztésekkel foglalkozó oldalról, hogy a hivatalos indulás 2018. szeptember 26. 18:05 UTC idő szerint, ami este 20:05-nek felel meg magyar idő szerint. Azt hozzá kell tenni, a forrásoldal autentikusságát nem sikerült kideríteni ezért az információt érdemes kelló fenntartással kezelni.

Mit kínálnak a Waves okos szerződések?

A Waves platformról már írtunk korábban, van róla egy kimerítő ismertetőnk és Alexandre Ivanov alapítóval másfél évvel ezelőtt sikerült egy jót beszélgetnünk a müncheni BlockShow konferencián.

A Waves csapata a következőképp jellemzi az okos szerződéseit amit nem is okos szerződésre, de okos számláknak hívnak az ökoszisztémában:

Az okos számlák nem Turin-teljes okos szerződések: segítségével a blokkláncon kehet kódokat végrehajtani, de azzal a szándékos funkcionalitásbeli korlátozással, mely megakadályozza a nem kívánt felhasználási forgatókönyveket és növeli a rendszer megbízhatóságát.

Szándékosan nem engedjük a felhasználókat hogy funkciókat, ismétléseket, nem meghatározott beágyazott ciklusú összekapcsolásokat írjanak. Számtalanszor elmagyaráztuk, hogy kerüljük az olyan szerkezeteket melynek összetettségét nem lehet előre megjósolni és azt nem lehet meghatározott lépésben végrehajtani.

Az okos számlák fognak felelni a legnépszerűbb funkciókért:

  • Több aláírásos walletek – olyan walletek lesznek, melyek ellenőrzését csak a tulajdonos gyakorolhatja. Tranzakciók lebonyolításához a feleknek szimultán kell bemutatniuk a privát kulcsaikat
  • Atomic swapok – bizalmat nem igénylő tőzsde különböző blokkláncokon tárolva
  • Token befagyasztás – a vásárlók megakadályozhatják a tokenek átutalását vagy eladását a walletjeikből egy bizonyos rövid időre
  • Szavazás fehérlistázásra – bármilyen típusú szavazat lebonyolítása előre konfigurált szavazói számla/felhasználó listával
  • Data orákulumok – Az orákulum egy alkalmazás, mely összekapcsolja a blokkláncot egy külső adatforrással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük