Már majdnem 100 cég csatlakozott az IBM blokklánc hálózatához

Eddig 94 vállalat csatlakozott az IBM logisztikai megoldásokat kínáló blokklánc hálózatához.

Majdnem 100 cég csatlakozott az IBM blokklánc hálózatához ezidáig

VeChain blokklánc startup és a logisztikai DappA Maersk szállítmányozási cég Reutersen megjelent sajtóközlemény szerint már 94 vállalat csatlakozott az IBM blokklánc platformjához hivatalosan, mely különböző logisztikai megoldásokat kínál nagyvállalatoknak. A technológia használatával csökken a papírmunka és a folyamatok dokumentációs igénye, emellett pedig a kommunikáció is hatékonyabbá válik.

A közleményben szereplő közel 100 vállalat nagy része logisztikával, vámkezeléssel és kikötői szolgáltatásokkal foglalkozik – mindegyik az áruszállításban tevékenykedik tehát. A szállítmányozási iparágban a konténerek 50-es évekbeli feltalálása óta csekély innováció történt. A nemzetközi kereskedelem területén azonban évről évre több a papírmunka és a bürokrácia, mely egyre jobban nehezíti a cégek életét. Erre nyújthat megoldást az IBM platformja. A logisztika ma már ugyanis sokkal több, mint A-ból B-be szállítása egy terméknek.

Maersk és az IBM blokklánca

A sajtóközleményben a Maersk kitért arra, hogy szeretnének mindent kihozni az IBM blokklánc platformjából, amit csak lehet, mellyel új lehetőséget teremthetnek a világkereskedelemben. A szállítmányozással foglalkozó cég az IBM infrastruktúráját felhasználva nyújt logisztikai szolgáltatásokat a legkülönbözőbb vállalatoknak a világon.

Az IBM egy a Stellar blokkláncán futó stabilcoint támogatEz nem az első alkalom, hogy a Maersk az IBM-el dolgozik együtt. Már 2016 januárjában létrehoztak egy közös céget, acélból, hogy egy „globális szállítási ökoszisztémát” alakítsanak majd ki a jövőben. Most pedig már nem csak a Maersk dolgozik együtt az IBM blokklánc hálózatával, de más cégeket is erre bíztatnak.

A platform sikeressége ugyanis nagyban múlik azon, hogy minél több iparági szereplőt meg tudjanak győzni a csatlakozásról. A logisztikai hálózat még egyelőre tesztüzemben fut, várhatóan az év végére lesz teljes mértékben alkalmas az élő bevetésre. A TradeLens néven futó IBM blokklánc hálózat az árukhoz kapcsolódó dokumentációt rögzíti a teljesen ellátási láncon keresztül.

Több, mint 4 billió dollár összértékű árut szállítanak évente a nemzetközi kereskedelmi forgalomban. Ezeknek a termékeknek a 80%-a a hajókon keresztül jut el a végfelhasználókhoz. A csatlakozó cégek számát tekintve úgy tűnik tehát jó úton halad a technológia a széleskörű elterjedés területén, ugyanis az igény a vállalati szektorból ezek szerint megvan.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.